Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Уряд схвалив законопроект, який встановлює чіткі правила вирішення питань адмінтерустрою, - В’ячеслав Негода

27/12/2019

 В Україні законодавчо визначать основні засади адміністративно-територіального устрою України, порядку утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць та населених пунктів. 27 грудня Уряд схвалив проект Закону «Про засади адміністративно-територіального устрою України» - один з пакету законопроектів децентралізації.

Розробник законопроекту – Міністерство розвитку громад та територій. Саме це міністерство є відповідальним за впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

У відомстві пояснили, що існуючий адміністративно-територіальний устрій України не є предметом правового регулювання цього законопроекту, а лише визначає чіткі процедури вирішення питань, пов’язаних з адмінтерустроєм нашої держави.

«Законопроект внормовує всього лише порядок, встановлює чіткі процедури, як і які органи влади можуть вирішувати в нашій державі питання адмінтерустрою, і аж ніяк не змінює існуючу систему адмінтерустрою», - прокоментував заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Всі новини →