Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Засідання Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Первомайській райдержадміністрації

27/01/2020

27 січня 2020 року за участю голови райдержадміністрації Сергія САКОВСЬКОГО  відбулось засідання Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Первомайській райдержадміністрації, на якому розглянули питання: про випадок захворювання на грип птиці у ПП «Хутір» (с. Бугаків, Немирівського району, Вінницької області) та заходи профілактики щодо недопущення занесення та поширення збудника грипу птиці в Первомайському районі; щодо зареєстрованого випадку сказу у людини в с. Благодатне Арбузинського району, який закінчився летально та про заходи профілактики і боротьби зі сказом тварин на території  Первомайського району.

В ході засідання члени комісії обговорили стан виконання профілактичних заходів проти захворювання птиці на грип та проти сказу в районі.

В результаті засідання Комісія вирішила, з метою профілактики захворювання птиці на грип – керівникам та спеціалістам птахогосподарств необхідно виконувати вимоги, передбачені Ветеринарно-санітарними правилами для птахівницьких господарств.

Власники особистих селянських господарств, діяльність яких пов'язана з утриманням птиці, зобов'язані виконувати  положення Ветеринарно-санітарних вимог утримання птиці в особистих селянських господарствах,   затверджених наказом Державного департаменту  ветеринарної медицини Міністерства аграрної політики України від 19.12.2006 N 100, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 19.01.2007 за N 42/13309, та з метою профілактики захворювання птиці на грип.

Всім службам відповідно до компетенції вжити заходів щодо своєчасного взаємоінформування про випадки захворювання  тварин на сказ та координації спільних зусиль на  профілактику даного захворювання.

Всі новини →