Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Про оголошення неблагополучним щодо сказу тварин с. Лиса Гора Первомайського району та введення карантинних обмежень в селі Лиса Гора та на території мисливських угіддях МРГ Первомайського району

06/02/2020

 6 лютого 2020 року в Первомайській райдержадміністрації  відбулось засідання Надзвичайної протиепізоотичної комісії при Первомайській райдержадміністрації,    на якому розглянули питання про введення карантинних обмежень в селі Лиса Гора з прилеглою територією, польовими та лісовими масивами.

В ході засідання члени комісії обговорили питання про оголошення неблагополучним щодо сказу тварин с. Лиса Гора Первомайського району та введення карантинних обмежень в селі Лиса Гора та на території мисливських угідь МРГ Первомайського району (п’ятий обхід).

Відповідно до ЗУ «Про ветеринарну медицину» та враховуючи вимоги чинної Інструкції про заходи щодо боротьби зі сказом тварин, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Первомайській райдержадміністрації вирішила:

-оголосити неблагополучними щодо сказу тварин та запровадити карантинні обмеження в с. Лиса Гора  та  на території мисливських угідь МРГ Первомайського району (п’ятий обхід);

-затвердити план заходів з ліквідації сказу тварин на території села Лиса Гора та в мисливських угіддях МРГ Первомайського району.

На даний час в карантинній зоні проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо профілактики та недопущення сказу м’ясоїдних, а також проводяться щеплення собак та котів проти сказу парентеральним методом.

Всі новини →