Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Заклади позашкільної освіти - альтернатива «вуличному» дозвіллю

18/11/2013

Президентом нашої держави 2013 рік в Україні проголошено роком дитячої творчості. Всебічний розвиток дитини, дання їй можливості цікаво та з користю провести власне дозвілля, реалізувати свої творчі здібності забезпечує мережа позашкільних закладів області.

Розвиток цих закладів є дуже важливим, адже наші діти повинні мати альтернативу «вуличному» дозвіллю. Один з таких закладів - Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, який є організатором та куратором в позашкільній діяльності військово-патріотичного, історично-краєзнавчого та науково-дослідницького напряму на обласному рівні.

18 листопада  вихованці Центру зібралися на Відкрите заняття на тему «Сходинками туристсько-краєзнавчої майстерності». Під час заходу діти ділилися своїм досвідом та розповідали про творчі та спортивні досягнення учасникам зібрання та  заступнику голови облдержадміністрації Н.Іванцовій.

Представниця туристичної братії Марина розповіла, що команда Центру в вересні цього року на Чемпіонаті України з туризму посіла 1 місце серед юніорів. Наступний чемпіонат всеукраїнського масштабу відбудеться за рік, але  спортсмени-туристи вже почали до нього готуватися.

Юна майстриня Настя, представниця гурту художньої вишивки, продемонструвала гостям зимовий оберіг. Також дівчина розповіла, що однією з її останніх робіт є вишитий образ Божої Матері, яким вона дуже пишається. «Це наш традиційний вид народної творчості. Ми повинні зберігати його» - впевнена дівчина.

Заступник голови Миколаївської ОДА високо оцінила діяльність Центру,  його вихованців та повідомила, що на Всеукраїнській виставці освіти, яка відбулася нещодавно, Центр отримав золоту медаль від Міністерства освіти України саме за інноваційну діяльність серед закладів позашкільної освіти. Окрім того, Наталя Борисівна зазначила, що Президент України ставив перед владою завдання охопити не менше 70% дітей позашкільною освітою, шляхом їх зайнятості. На сьогодні по Миколаївщині цей показник становить 72%.

Всім, хто зібрався в цей день під гостинним дахом Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Наталя Іванцова висловила вдячність та побажала подальших творчих, спортивних та особистих  перемог та ніколи не зупинятися на досягнутому.    

Всі новини →