Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Миколаївщина обирає спорт!

19/11/2013

19 листопада в облдержадміністрації відбулася VI Асамблея відділення Національного Олімпійського Комітету України в Миколаївській області за участі заступника голови облдержадміністрації Наталі Іванцової, першого заступника голови відділення НОК України в Миколаївській області Вадима Прокоповича, спортсменів, тренерів, фахівців фізичної культури і спорту, членів обласного відділення НОК України.
 
«Відділення НОК України в Миколаївській області – це громадська організація, яка дуже ефективно працює в напрямку популяризації здорового способу життя, розвитку олімпійського руху, залучення широких верств населення до занять спортом», - зауважила Наталя Іванцова у розмові з представниками засобів масової інформації. 
 
Обласна влада, виконуючи завдання Президента України щодо забезпечення всебічного розвитку дітей, доступу кожної дитини до дошкільної освіти, залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом, а також популяризації здорового способу життя, приділяє велику увагу діяльності НОК України в Миколаївській області та надає активну підтримку у проведенні заходів.
 
На Миколаївщині повністю збережено структуру фізкультурно-спортивної галузі. В області функціонує 58 позашкільних закладів відповідного спрямування. Як відзначила Наталя Іванцова, члени відділення НОК в Миколаївській області – фанати своєї справи. Їм успішно вдається мотивувати дітей на заняття спортом. У різноманітних спортивних секціях в області задіяні близько 64 тисяч учнів загальноосвітніх шкіл. Цьому значною мірою сприяє виконання Програми розвитку олімпійського руху в Миколаївській області, в рамках якої налагоджено співпрацю дитячо-юнацьких спортивних та загальноосвітніх шкіл.
 
Для підтримки молодих перспективних спортсменів і тренерів Миколаївщини запроваджено стипендію облдержадміністрації та обласної ради, яку отримують 75 осіб.
 
«Робота відділення НОК України в Миколаївській області сприяє виконанню соціальних ініціатив Президента України, - підкреслила Наталя Іванцова, - адже майже 90% представників учнівської молоді, залучені до позашкільної освіти, обрали для  себе позашкільні заклади спортивного профілю».
 
У ході засідання Асамблеї перший заступник голови відділення НОК України в Миколаївській області Вадим Прокопович розповів про результати роботи відділення у 2013 році. Він пригадав низку яскравих заходів, проведених протягом року згідно плану-календаря роботи в регіоні. Підкреслив, що миколаївці масово брали участь в олімпійських акціях, конкурсах «Олімпійський куточок», «Олімпійська книга», Олімпійський день, «Олімпійське лелеченя», «Свято олімпійського прапора» та інших.
 
Кращі навчальні заклади, райони, ДЮСШ, спортсмени отримували заслужені нагороди у вигляді спортивного інвентарю.
 
Учасниками засідання Асамблеї було затверджено план організаційно-практичних заходів відділення НОК України в Миколаївській області на 2014 рік.  Вони будуть спрямовані на пропаганду та забезпечення дотримання принципів олімпізму, розвиток та популяризацію Олімпійського руху в області, олімпійську освіту і культуру, взаємодію із ЗМІ.
 
Завершився захід урочистою церемонією нагородження за вагомий внесок у розвиток олімпійського руху на Миколаївщині, популяризацію спорту і здорового способу життя. 
 
Серед міст та районів відзнаки отримали м.Миколаїв, Первомайська рда, Новобузька рда.
 
Серед навчальних закладів – Миколаївська ЗОШ-інтернат №4 (директор Анжела Гуріна), Баштанська ЗОШ №1 (директор Олександр Бабін), вище професійне училище №21 (директор Іван Сировацький).
 
Серед ДЮСШ кращими визнано СДЮШОР з фехтування, ДЮСШ №1, СДЮСШПР «Інваспорт», Врадіївську ДЮСШ.
 
Серед тренерів – Артем Скороход (майстер спорту України, Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту), Сергій Гуменюк (Майстер спорту СРСР, Заслужений тренер України).
 
Серед спортсменів – Ольга Харлан (заслужений майстер спорту України, олімпійська чемпіонка, неодноразова чемпіонка світу та Європи з фехтування), Ілля Кваша (бронзовий призер Олімпійських ігор зі стрибків у воду, заслужений майстер спорту України), Валентина Кілярська (переможниця ІV фестивалю бігу в номінації «Залізна леді», майстер спорту України).
 
Переглянути відео

Всі новини →