Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Учнівська молодь Миколаївщини має можливість для розвитку своїх наукових та науково-технічних здібностей

20/11/2013

Особливого значення в період переходу до високотехнологічного інформаційного суспільства набуває науково-технічний напрям позашкільної освіти.
 
Технічна творчість розвиває у дітей допитливість, гнучке мислення, пам’ять, цілеспрямованість, уміння передбачати. А ще – усвідомлення користі й краси праці, радість від творчого процесу.
 
У Миколаївській області функціонують 8 профільних позашкільних навчальних закладів науково-технічного напряму: Миколаївський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді; Центр науково-технічної творчості учнівської молоді м.Первомайськ; Станція юних техніків м.Миколаїв; Станція юних техніків м.Вознесенська; Станція юних техніків м.Южноукраїнська; Станція юних техніків Новоодеського району; Станція юних техніків Первомайського району; Станція юних техніків Снігуріського району. Технічні гуртки працюють також у загальноосвітніх навчальних закладах та у позашкільних навчальних закладах комплексного типу. Упродовж 2013 року збірні команди Миколаївської області взяли участь у 37 Всеукраїнських масових заходах з науково-технічної творчості учнівської молоді та вибороли 11 командних і 102 особистих призових місць.
 
Так, 20 листопада заступник голови облдержадміністрації Н.Іванцова,  заступник директора департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації С.Літвін  відвідали Миколаївський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді та взяли участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Стан та перспективи розвитку позашкільної освіти науково-технічного напряму в Миколаївській області».
 
На початку засідання Наталя Іванцова зазначила, що 2013 рік було оголошено роком дитячої творчості, і нові соціальні ініціативи Президента України В.Януковича сконцентровані на проблемах і завданнях стосовно дітей та забезпечення у регіонах збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів. А позашкільна освіта є невід’ємною частиною формування особистості. Саме тому перед органами місцевої влади стоїть першочергове завдання забезпечити всі необхідні умови для розвитку здібностей кожної окремої дитини. 
 
Директор Центру наголосила, що саме молодь є тим рухливим механізмом, який тримає на собі увесь центр. Учнівська молодь кожного дня приносить в центр нові ідеї та нові розробки, чим і ділиться не тільки із своїми товаришами, а й певною мірою навчає  вчителів. Саме молоде покоління вносить пропозиції для якісного і продуктивного покращення роботи позашкільних центрів. Ми дуже пишаємося тим, що наш центр став тим осередком, куди із задоволенням ідуть діти.
 
З метою вивчення думки вихованців Центру щодо покращення його діяльності Наталя Борисівна  запропонувала присутньої молоді - уявити себе на місці керівника позашкільного навчального закладу та висловити свої пропозиції стосовно покращення позашкільного дозвілля дітей. Ця пропозиція викликала неабияку зацікавленість учасників «круглого столу». Лунало багато цікавих та змістовних пропозицій. Однак, всіх поєднала думка щодо необхідності проведення спільних заходів спрямованих на масове залучення дітей до відвідування різноманітних гуртків, секцій та інших позашкільних закладів. 
 
Тож учнівська молодь Миколаївщини, відвідуючи  Миколаївський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді та інші заклади має унікальну можливість безкоштовно у позаурочний та поза навчальний час здобути додаткову освіту з  початкового технічного моделювання, авіа-, авто, судно-, ракето моделювання, радіотехнічного конструювання, юних фотоаматорів, технічного дизайну та ін.
 
Переглянути відео

Всі новини →