Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Н.Іванцова відвідала ММПК «Молодіжний»

20/11/2013

19 листопада заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Н.Іванцова разом із заступником міського голови М.Сапожніковою відвідали Миколаївський міський палац культури «Молодіжний», який за попередніми прогнозами обіцяє стати значним центром зосередження творчої молоді нашого міста. 

У 2010 році до складу міських закладів культури увійшов Миколаївський міський палац культури «Молодіжний». А в 2013 році ПК «Молодіжному» було передано цілісний майновий комплекс кінотеатру «Юність». Завдяки цьому «поповненню» з’явилася можливість активізувати концертно-видовищну діяльність палацу.

За поточний рік під дахом «Молодіжного» відбулися різні яскраві події: міський кінофестиваль в рамках Манхеттенського фестивалю короткометражного кіно, показ відреставрованого кіно-шедевру світового кінематографу 1929 року «Людина з кіноапаратом», а також ігри міської ліги КВК, талант-шоу, концерти, творчі зустрічі.

Отже, Палац культури «Молодіжний» живе своїм веселим творчим життям та закликає всіх бажаючих приєднатися до дружньої братії юних артистів, яких він зібрав під своїм дахом. Можливо, колись у майбутньому, дехто з прославлених творчих особистостей згадає його, як alma mater, та прославить.

А поки що свою артистичну майстерність тут відточують звичайні хлопці та дівчата, які обрали для себе саме таке творче дозвілля, як альтернативу банальному байдикуванню та порожньому втрачанню часу.

Треба додати, що гуртковою роботою в ММПК «Молодіжному» постійно охоплено близько 2100 осіб, з них дітей та молоді близько 1000. А загальна кількість відвідувачів культурних заходів  Палацу станом на 1 листопада налічує понад 40000 дорослих та молоді, а також 25000 дітей. Тут працює 15 творчих колективів, 8 з яких мають звання «народний» та «зразковий».

Як повідомила директор ММПК «Молодіжний» Ю.Захарова, за 2013 рік, який був зазначений Президентом України, як «Рік дитячої творчості», колективи закладу брали активну участь у багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсах та фестивалях. Однією з приємних подій останнього часу стала перемога театру А.Нікіфорова «Острів», яку його артисти здобули на Всеукраїнському відкритому молодіжному театральному фестивалі «ArtEast-2013» та отримали спеціальні призи в номінаціях «За кращу чоловічу роль», «За кращу жіночу роль», «За кращу режисуру». Журі конкурсу також відмітило, що номінанти на кращу чоловічу та жіночу роль – діти віком 13-14 років.

Наталя Іванцова назвала подальший розвиток Палацу – проектом майбутнього.  Також Наталя Борисівна додала: «В 2010 році цей заклад було передано від заводу "Зоря-Машпроект" на баланс міста. На сьогодні, відповідно до завдань Президента України, треба якомога більше додати зусиль та створити відповідні умови для творчого розвитку дітей та молоді».

М.Сапожнікова розповіла, що минулого року на реконструкцію Палацу були виділені бюджетні кошти. На сьогодні вже готова проектно-кошторисна документація, а проект знаходиться на узгодженні Міністерства культури України.

Проте оновлення та реконструкція вже почалися. Особливо керівництво та вихованці Палацу пишаються професійним паркетним покриттям в двох оновлених танцювальних залах, загальна площа яких складає 250 кв. метрів.

Ю.Захарова впевнена, що в найближчому майбутньому Палац буде відповідати світовим стандартам.

Всі новини →