Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Денний рейд "Діти вулиці" Первомайський район

03/03/2020

 З метою попередження бездоглядності та безпритульності дітей, захисту прав, свобод та законних інтересів, для відпрацювання звернення гарячої лінії, обстеження умов проживання сімей, діти в яких опинилися у складних життєвих обставинах, відповідно ст. 4 Закону України „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, керуючись наказом начальника служби від 26 лютого 2020 року №7 робочою групою у складі завідувача сектору опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації Жуматій Н.С., головного спеціаліста з питань захисту прав, свобод та законних інтересів дітей служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації Мірошник Г.Е., начальника відділу соціальної роботи Первомайського районного центру соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді Зятковської О.М., 26 лютого 2020 року в Первомайському районі на території Лисогірської сільської ради було проведено профілактичний рейд «Діти вулиці». В ході проведення рейду здійснено обстеження житлово-побутових умов проживання 8 сімей, в яких виховується 23 дитини.

В ході рейду  було вилучено трьох малолітніх дітей та влаштовано до Комунального закладу «Первомайського центру соціально – психологічної  реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради.

         З батьками проведено профілактично – роз'яснювальну бесіду про необхідність виконання батьківських обов‘язків, створення умов утримання, виховання та проведення дозвілля дітей, постійного медичного огляду та покращення ситуації в родині для подолання складних життєвих обставин.   

     Також батькам доведено до відома статтю 53 Конституції України, статтю 35 Закону України «Про освіту» та статті 3 і 6 Закону України «Про загальну середню освіту» де зазначено, що дитина повинна обов’язково отримати загальну середню освіту, тому вони повинні постійно слідкувати про виконання домашніх завдань, щоденного відвідування дітей школи та недопущення пропуску занять без поважних причин, цікавитися шкільним і позашкільним життям дітей та відвідувати батьківські збори.

З дітьми проведено інформаційно-просвітницьку роботу, щодо їх прав і обов’язків, та популяризацію здорового способу життя.

       Батьки дітей попереджені про адміністративну відповідальність згідно ст. 184 Кодексу України про адмінпорушення та кримінальну відповідальність згідно ст. 166 Кримінального кодексу України за невиконання належним чином батьківських обов‘язків.

Під час рейду «Діти – вулиці» на території Лисогірської сільської ради дітей, які вживають спиртні напої, безпритульних та жебракуючих не виявлено.

Всі новини →