Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Легалізація зайнятості населення – вимога сьогодення

05/03/2020

Фахівці Первомайської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості разом з представниками органів Державної служби України з питань праці, головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області проводять заходи роз'яснювального характеру у сфері будівництва щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, дотримання вимог законів України "Про зайнятість населення", "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", Кодексу законів про працю України, "Про оплату праці".

 Шановні роботодавці! Закликаємо Вас зробити крок назустріч суспільству – легалізувати зайнятість населення та відмовитись від виплати зарплати «в конвертах». Це дозволить громадянам зняти соціальну напругу та отримати реальну соціальну підтримку. Не варто забувати, що відповідно до діючого законодавства  як юридичних, так і фізичних осіб підприємців, що використовують найману працю, тепер штрафуватимуть за фактичне  допущення людей  до роботи без оформлення трудового договору, та виплату заробітної плати без нарахування та сплати ЄСВ. Штраф у 10-тикратному розмірі  мінімальної заробітної плати, встановленої на момент  виявлення порушення (на сьогодні 47230грн) стягуватимуть за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. За повторне вчинення такого правопорушення протягом двох років штраф у 30-тикратному розмірі  мінімальної заробітної плати, встановленої на момент  виявлення порушення (на сьогодні -141690грн). 

Шановні працівники! Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення я свого майбутнього Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору. У разі відмови роботодавця кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів за захистом своїх конституційних прав.

 

Урсул Альона – начальник відділу взаємодії з роботодавцями Первомайської

 

Всі новини →