Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Нарада у голови райдержадміністрації з селищним та сільськими головами, керівниками ЗНЗ, ДНЗ, ПЗН, ДМШ, головним лікарем КНП «Первомайська центральна районна лікарня, головним лікарем КП «ПРЦПМСД» Первомайської районної ради, керівниками структурних підро

13/03/2020

 13 березня 2020 року в актовій залі Первомайської районної ради відбулась нарада за участю голови Первомайської райдержадміністрації Сергія САКОВСЬКОГО та голови Первомайської районної ради Світлани ВОВК з селищним та сільськими головами, керівниками ЗНЗ, ДНЗ, ПЗН, ДМШ, головним лікарем КНП «Первомайська центральна районна лікарня, головним лікарем КП «ПРЦПМСД» Первомайської районної ради, керівниками структурних підрозділів Первомайської райдержадміністрації.

Відкриваючи нараду, голова Первомайської райдержадміністрації Сергій Саковський ознайомив присутніх з порядком денним наради та розпочав свою доповідь з того, що 12 березня 2020 року в кабінеті голови райдержадміністрації було проведено позачергове засідання місцевої комісії ТЕБ та НС Первомайської райдержадміністрації.

       За інформацією Міністерства охорони здоров’я України станом на ранок 11 березня 2020 року у світі було зареєстровано 114 219 випадків захворювання COVID-19, з них 4024 закінчились смертю, у той же час 64 147 (56,2%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 33 295 випадків у 103 країнах/територіях/регіонах.

  Також, Сергій Володимирович зазначив, що в Україні зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. Загалом за весь період Центр громадського здоров’я України отримав 40 підозр про захворювання на COVID-19. Наразі 4 зразки ще перебувають на стадії дослідження.

   В Україні в цілому, спостерігаються активні міграційні процеси населення та існує реальна загроза завезення і поширення нової коронавірусної інфекції (COVID-19). Існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації природного характеру.

Готка  Віктор Володимирович - головний лікар КНП «Первомайська центральна районна лікарня» Первомайської районної ради розповів про вжиття заходів щодо запобігання поширенню на  території Первомайського району коронавірусу  СОVІD-19.

Віктор Володимирович довів до відома присутніх, що  за інформацією КНП «Первомайська центральна районна лікарня» Первомайської районної ради станом на 13.03.2020 року в КНП  «Первомайська  ЦРЛ»  функціонує  інфекційне  відділення на 30 ліжок  (9 мейцеровських боксів, в т. ч. 2 бокса одномісних).  

Підсумовуючи нараду голова райдержадміністрації надав відповідні доручення та рекомендації щодо вжиття заходів з недопущення поширення коронавірусної інфекції.

Всі новини →