Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

ЩОДЕННА ВІДЕОСЕЛЕКТОРНА НАРАДА

18/03/2020

   18 березня 2020 року о 14.50 в кабінеті голови Первомайської районної державної адміністрації відбулася під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Бичкова, за участю заступників голови ОДА Олександра Трайтлі, Тетяни Стахевич, Олександра Коваленка, керівників структурних підрозділів ОДА, профільних служб з керівниками районів, міст, об’єднаних територіальних громад з питань вжиття заходів щодо запобігання поширенню на території області коронавірусу СОVID-19.

«Наразі у всьому світі ситуація щодо поширення коронавірусної інфекції є серйозною і потребує злагоджених дій та мобілізації ресурсів на всіх рівнях. Наше з вами завдання забезпечити ефективну реалізацію заходів та щоденну координацію зусиль усіх сторін щодо протидії поширенню на території області коронавірусної інфекції – COVID-19»,  – зазначив Сергій Бичков.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Павло Георгієв повідомів, що ситуація в області під контролем. В обласній інфекційній лікарні знаходяться 7 пацієнтів з підозрою, стан яких стабільний. Наразі пацієнти та медичні працівники чекають результатів аналізів з Центральної референс-лабораторії.

Олександр Трайтлі повідомив керівникам районів, міст та об’єднаних територіальних громад, що з метою оперативного доведення на місця інформації про прийняті рішення, вирішення проблемних питань, ефективної взаємодії усіх гілок влади вирішено проводити щоденні селекторні з районами, містами.

    За підсумками відео селекторної наради, голова Первомайської райдержадміністрації Сергій САКОВСЬКИЙ надав відповідні доручення та рекомендації щодо вжиття заходів з недопущення поширення коронавірусної інфекції:

1.  Щоденний моніторинг епідемічної ситуації на території району та надання інформації до облдержадміністрації.

2. Щоденний облік громадян, які  повернулись із-за кордону, інформування та попередження таких людей  щодо знаходження їх в самоізоляції.

3. Визначення засобів та об’єктів для тимчасового розміщення при госпіталізації при масовому захворюванні COVID-19.

4. Призупинення  діяльності суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність, на період дії карантинних обмежень, які не дотримуються санітарно – гігієнічних вимог.

5. Призупинення діяльності стихійних ринків на період карантину, здійснення реалізації фасованої харчової продукції.

6.   Запровадження реалізаторами продуктів харчування погосподарського підвозу в селищі та селах району для уникнення скупчень та зібрань населення в місцях придбання такої продукції.

Закликаємо громадськість свідомо і відповідально ставитись до обмежувальних заходів, запроваджених для запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 та мінімізації ризиків зараження цією хворобою.

ПАМЯТАЙТЕ: «Всі запроваджені Урядом заходи в Україні у зв’язку з коронавірусом спрямовані на безпеку та охорону здоров’я українців».

 

Всі новини →