Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Круглий стіл» на тему: «Толерантне ставлення до людей, які живуть із ВІЛ»

28/11/2013

27 листопада в облдержадміністрації за участю заступника голови облдержадміністрації Н.Б. Іванцової, начальника УОЗ ОДА С.Г. Хотіної та головного лікаря обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом І.В. Кочергіної відбувся «круглий стіл» на тему: «Толерантне ставлення до людей, які живуть із ВІЛ». Захід приурочено до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом (щорічно відзначається 1 грудня). 
 
Ірина Василівна доповіла щодо епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції/СНІДу в Миколаївській області. Фахівець зазначила, що наразі епідемічна ситуація на Миколаївщині значно покращилась порівняно з минулими роками: при збільшенні та покращенні рівня обстеження, стабільно зменшується кількість хворих. Про участь молоді Миколаївщини у заходах, спрямованих на протидію ВІЛ-інфекції/СНІДу та толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних, розповіла голова Молодіжної колегії при облдержадміністрації М.С. Сафронова. Директор комплексного центру Миколаївського обласного відділення «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» О.В. Мельникова висвітлила діяльність неурядових громадських організацій Миколаївщини у протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу.
 
Після обговорення виступів, із заключним словом звернулася до присутніх Н.Б. Іванцова. Вона підбила підсумки «круглого столу» та відзначила важливу роль закладів і організацій, спрямованих на протидію ВІЛ-інфекції/СНІДу та толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних у виконанні соціальних ініціатив Президента України щодо надання медичних послуг соціально незахищеним верствам населення Миколаївської області. Окрім того, Наталя Борисівна зауважила що найважливішим завданням на сьогодні є профілактика та своєчасне виявлення захворювання серед соціально незахищених верств населення. Особливої уваги потребують перш за все школярі, студенти, молодь та вагітні, бо вони є найбільш уразливою ланкою в розповсюджені ВІЛ/СНІДу.
 
Присутні на «круглому столі» громадські організації активно висували пропозиції щодо профілактики та боротьби зі СНІДом. 
 
До участі у «круглому столі» також були запрошені: директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА О.В. Малікін, заступник директора департаменту освіти, науки та молоді ОДА С.М. Літвін, директор департаменту соціального захисту населення О.В. Сивопляс, координатор Миколаївського прес-клубу «Перехрестя» Р.О. Підгорний, голова правління Миколаївського місцевого благодійного фонду «Юнітус» С.О. Ваненков, а також волонтери та представники ЗМІ.
 
Переглянути відео

Всі новини →