Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Володимир Луста: «Служба зайнятості та її партнери підвищують рівень соціального захисту інвалідів»

28/11/2013

28 листопада за участі заступника голови облдержадміністрації, виконувача функцій і повноважень голови облдержадміністрації Володимира Лусти відбулось засідання круглого столу на тему: «Шляхи ефективної співпраці у напрямку інтеграції інвалідів до активного суспільного життя».

Володимир Луста наголосив, що головне завдання, визначене Президентом України для органів влади – забезпечення всебічного, якісного соціального захисту всіх громадян, які цього потребують. Виконуючи завдання Президента України місцеві органи влади спільно з партнерами соціального діалогу постійно опікуються проблемами інвалідів, послідовно створюють умови для повноцінного життя людей з обмеженими фізичними можливостями, застосовують інноваційні форми роботи.

Про досвід та перспективи роботи щодо підвищення ефективності соціального захисту осіб з інвалідністю по зору і слуху шляхом працевлаштування на оплачувані громадські роботи розповіла в.о. директора Миколаївського обласного центру зайнятості Олена Димчишина.

Протягом січня-жовтня 2013 року послугами служби зайнятості скористалися 986 безробітних осіб з числа інвалідів. Із цього числа працевлаштовано за сприяння служби зайнятості Миколаївської області 275 осіб. 

У разі, коли особі відразу не підшукується постійне місце роботи, пропонується взяти участь в оплачуваних громадських роботах або інших роботах тимчасового характеру. Так, з початку року 57 осіб з інвалідністю скористалися цією послугою. 

З метою розширення суспільно-корисної спрямованості видів оплачуваних громадських робіт, Миколаївський обласний центр зайнятості запровадив в області новий вид оплачуваних громадських робіт - надання безоплатних послуг особам з інвалідністю по зору в частині їх супроводу. Таким чином, незрячі громадяни за допомогою спеціально підготовлених помічників мають змогу відвідати лікарню, магазин, МСЕК, УТОС, різні соціальні служби. 

В ході обговорення проблем людей з вадами зору та слуху зроблено акцент на необхідності створення умов для їх навчання у вищих навчальних закладах області. Олена Димчишина звернулася до ректора Чорноморський державний університет імені Петра Могили Леоніда Клименка з пропозицію надати допомогу у вирішенні даних проблем. 

В ході засідання круглого столу відбулось підписання чотирьохсторонньої угоди по реалізації соціального проекту „Безбар'єрне працевлаштування”. 

Учасниками підписання даної угоди є Миколаївський обласний центр зайнятості, Миколаївське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Чорноморський державний університет імені Петра Могили та Підприємство громадської організації інвалідів «Літопис». 

Мета соціального проекту «Безбар’єрне працевлаштування» - забезпечення безперешкодного доступу до сучасного ринку праці осіб з інвалідністю з важкими захворюваннями, в тому числі завдяки інформаційним технологіям, їх більш повна соціальна інтеграція у суспільство. 

Учасники круглого столу під час розгляду проблем, винесених на розгляд, ще раз переконалися, що сприяння зайнятості інвалідів – це не разова акція, а щоденна робота працівників служби зайнятості та їх партнерів соціальної сфери, які спільними зусиллями віднаходять способи безперешкодної інтеграції інвалідів у суспільство.

Всі новини →