Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Дотримання карантинних заходів, підвоз працівників до медичних установ та соціальний захист населення – про це говорили на відеоселекторній нараді

23/03/2020

 

Сьогодні, відбулася відеоселекторна нарада за під керівництвом голови Миколаївської облдержадміністрації Олександра Стадніка, за участі заступників голови ОДА Олександра Трайтлі та Тетяни Стахевич, керівників структурних підрозділів ОДА, профільних служб з керівниками районів, міст, об'єднаних територіальних громад з питань вжиття заходів щодо запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби СОVID-19.


У ході селекторної наради голова ОДА Олександр Стаднік заслухав звіти керівників районів та міст щодо закриття продовольчих ринків, здійснення контролю за особами, які знаходяться на самоізоляції, дотримання карантинних вимог та загальної ситуації. Також очільник області закликав усіх керівників населених пунктів налагодити ефективну комунікацію з усіма обласними службами за для протидії поширенню короновірусної інфекції. 

Заступник начальника ГУ НП в Миколаївської області Максим Ахрамєєв нагадав присутнім, що відповідно до Постанови КМУ №215 від 16.03.2020 здійснювати організацію виконання та контроль за дотриманням на території області профілактичних і протиепідемічних заходів повинні не тільки правоохоронні органи, а й органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування. Він закликав присутніх активно проводити роботу в цьому напрямку.

«Зараз ми отримуємо багато дзвінків від небайдужих містян про порушення карантинних заходів. Тому я наголошую на необхідності активізації спільної роботи», - наголосив він. 

З питань підвозу працівників до медичних установ доповів в.о. начальника управління інфраструктури облдержадміністрації Сергій Сікорський. Він зазначив, що з завтрашнього дня будуть виконуватися нерегулярні рейси по шістьох розроблених маршрутах. Це дозволить доставити до робочих місць майже 400 медичних працівників. Робота у цьому напрямку триває.

Заступник голови ОДА Олександр Трайтлі акцентував увагу керівників районів на необхідності   активізації роботи щодо надання соціальної підтримки людям похилого віку, незахищеним  верствам населення та доручив створити мобільні робочі групи на місцях, які будуть вирішувати проблему постачання продуктів харчування, медичних засобів, ліків для цієї групи людей.

 
Наприкінці наради  керівникам районів, міст та ОТГ запропоновано посилити проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією, розповсюдити в місцях масового скупчення населення відповідні плакати, інформаційні бюлетені, повідомлення тощо.

 

Всі новини →