Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В Первомайській райдержадміністрації відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Первомайській райдержадміністрації

25/03/2020

 

25 березня 2020 року очільник району Сергій САКОВСЬКИЙ провів позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації на якому зазначив, що в середу, 25 березня, Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на території усієї України та продовжив карантин до 24 квітня 2020 року. Відповідні рішення Уряд ухвалив на своєму засіданні.

       Акцентував увагу на слова Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля: «Ми продовжуємо карантин і запроваджуємо надзвичайну ситуацію в державі Україна на всій території на 30 днів з можливістю його подальшого продовження згідно з чинним законодавством. Або ми впораємося й поборемо цю ситуацію скоріше, тоді будемо окремо приймати рішення на засіданні Кабінету міністрів».

    Наголосив, що відповідно до пункту 2 протоколу №5 від 20 березня 2020 року засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації рішенням якої через високий рівень загрози поширення гострої респіраторної хвороби в місцях великого скупчення людей, що в свою чергу викликає загрозу поширення коронавірусу  тимчасово призупинено роботу ринків незалежно від форми власності і підпорядкування, у тому числі продуктових.

      Доручено селищному, сільським головам та рекомендовано головам об’єднаних територіальних громад на час дії карантинних обмежень:

      1. тимчасово призупинити проведення ярмарок незалежно від форми власності та підпорядкування;

       2. тимчасово призупинити роботу продуктових ринків незалежно від форми власності та підпорядкування, у тому числі стихійних у невстановлених місцях.

 

      Заслухавши та обговоривши інформацію з питання «Забезпечення соціального захисту населення в період карантину у зв'язку з коронавірусною інфекцією COVID-19» доручено:

1. Створити «гарячу» лінію для надання допомоги малозахищенним верствам населення (одиноким особам та особам, які одиноко проживають, громадянам віком понад 80 років, громадянам похилого віку, які потребують догляду, особам з інвалідністю та іншим особам, які потребують допомоги) у забезпеченні та доставці продуктів харчування та медикаментів до місця їх проживання.

2. Організувати створення необхідного запасу продуктів харчування для малозахищенних верств населення.

3. Провести роботу щодо виявлення бездомних осіб та вжити заходів щодо організації притулку бездомним особам в період карантину у зв’язку з коронавірусною інфекцією COVID – 19:

- визначити додаткові ліжко-місця у закладах соціального захисту для бездомних осіб, інших соціальних та медичних закладах, установах.

       З питання перевірки суб’єктів господарювання, які забезпечують населення питним водопостачанням, за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення доручено створити робочу групу для забору питної води в системах централізованого водопостачання району для здійснення контролю дотримання санітарного стану водопроводів та якості питної води.

 

 

 

 

 

 

Всі новини →