Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

СБУ блокувала масштабне виробництво підробних ліків

26/03/2020

 Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України блокували діяльність групи осіб, які причетні до підпільного виготовлення та реалізації у різних регіонах країни фальсифікованих медичних препаратів.

За даними досудового слідства, протиправну схему налагодили кілька жителів Харкова, а також один із приватних столичних дистриб'юторів лікарських засобів.

З 2016 року організували кустарне виробництво препаратів, які застосовують для лікування пацієнтів із захворюваннями ендокринної системи, а також знеболювальних засобів. Цех, де відбувалося виготовлення підробки із сировини сумнівного походження, облаштували в орендованому приміщенні у промисловій зоні Харкова. Збували фальсифікат під виглядом відомих вітчизняних виробників фармпрепаратів через інтернет-ресурси та аптечні мережі.

За попередніми підрахунками щорічно реалізовували підробки у середньому на 15 мільйонів гривень. Трьох фігурантів справи, у тому числі й представника фірми-дистриб'ютора правоохоронці затримали в Києві та Харкові.Під час слідчих дій за адресами проживання учасників групи, а також за місцем виробництва фальсифікату правоохоронці вилучили сировину, контрафактну продукцію, обладнання, документи та носії інформації, що містять дані про оборудки зловмисників.

Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, задіяних у протиправній діяльності та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Всі новини →