Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Поради стосовно заходів безпеки пацієнтам з бронхіальною астмою

27/03/2020

 Люди, хворі на бронхіальну астму, перебувають у зоні ризику. Вони мають високу ймовірність підхопити вірус, отримати ускладнення. Найкращий спосіб запобігти захворюванню - зробити все можливе, щоб уникнути впливу вірусу.

Поради стосовно заходів безпеки, які надають NHS Великобританії та Міністерство охорони здоров'я та соціальних служб США пацієнтам з бронхіальною астмою:

 

Дотримуйтесь загальних порад стосовно профілактики коронавірусу та зменшення ризику поширення: уникайте натовпу, походів в магазини та аптеки, тримайте дистанцію, часто мийте руки тощо. Детальніше можна переглянути за посиланням  https://bitly.su/PB2q. 

 

Уникайте спільного використання особистих предметів домашнього вжитку, таких як посуд, рушник. Незалежно від того, чи є вдома хтось з симптомами COVID-19, чи ні. Також краще користуватись рідким милом з дозатором. 

 

Переконайтеся, що ви маєте всі потрібні медикаменти та інгалятор. Якщо ви отримуєте “Доступні ліки”, домовтеся з лікарем про дистанційне виписування електронного рецепту. Залучайте рідних, знайомих, сусідів, щоб принесли вам “Доступні ліки”. Приймайте ліки від астми в точності, як прописано. 

 

До речі, за програмою “Доступні ліки” 7 лікарських засобів для безперервного лікування бронхіальної астми можна отримати абсолютно безоплатно, ще 6 - з невеликою доплатою.

 

Уникайте ваших тригерів астми - тютюнового диму, пилових кліщів, алергенів тощо. 

 

Щодня чистіть та дезінфікуйте поверхні, яких торкаєтесь найчастіше. Не забувайте про ключі, окуляри, смартфон, планшет. Не користуйтеся новими дезінфікуючими засобами, щоб не викликати напад астми.

 

Сильні емоції можуть спровокувати напад астми. Під час пандемії дуже складно втриматись від паніки. Тож дбайте про свій емоційний та фізичний стан, майте контакти психолога чи коуча. Тут https://bitly.su/8DwK61U можна переглянути поради стосовно збереження внутнішньої рівноваги.    

 

Якщо ви відчули симптоми коронавірусу, відразу телефонуйте своєму лікареві. 

 

Будьте здорові!

 

За інформацією Національної служби здоров‘я України.

Всі новини →