Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Найбільш вразливі верстви населення будуть забезпечені продуктовими наборами

06/04/2020

 За ініціативи Міністерства соціальної політики України та Національної мережі продуктових магазинів АТБ в області проводиться робота щодо забезпечення найбільш вразливих верств населення продуктовими наборами. 

Відповідно до графіку поставки, протягом 3 тижнів, починаючи з 03.04.2020, Миколаївська область отримає  19998 продуктових наборів для найбільш вразливих верств населення (громадян віком понад 80 років, громадян похилого віку, які потребують догляду, осіб з інвалідністю тощо).  

Станом на 03.04.2020  Миколаївська область вже отримала 2527 продуктових наборів.

Установами соціального захисту населення області активізовано роботу щодо виявлення та обслуговування вдома одиноко проживаючих громадян похилого віку, осіб з інвалідністю.

Організовано їх відвідування працівниками та робітниками закладів та установ системи соціального захисту населення, зокрема територіальними центрами соціального обслуговування (надання соціальних послуг), з метою догляду за ними, доставки їм ліків та продуктів харчування.

В межах співпраці із Товариством Червоного Хреста України досягнуто домовленості щодо сприяння в доставці продуктових наборів обласними осередками організації.

Крім того, в області створено необхідний запас продуктів харчування для малозахищених  верств населення. 

Наразі в районних та міських органах соціального захисту населення в наявності є продуктів харчування 8242 кг. (крупи, борошно, цукор, макаронні вироби, печиво тощо), 1533 л. рослинної олії та продуктів консервування, 3947 од. консервних виробів, чаю, мівіни тощо на загальну суму 230,94 тис. грн.      
                               
З метою надання допомоги у доставці продуктових наборів та медикаментів адресно (додому) за зверненням осіб з інвалідністю, осіб похилого віку та інших малозахищених категорій населення запроваджено "гарячі лінії" з проблемних питань соціального захисту населення в управліннях соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад (міст обласного значення), підрозділах з надання соціальних послуг ОТГ, налагоджено співпрацю з волонтерами та громадськими організаціями області щодо  

На сьогодні вже отримано 97 звернень щодо доставки продуктів харчування та медикаментів незахищеним верствам населення.

Нагадуємо, що в області працює гаряча лінія https://cutt.ly/xtYXmvM щодо надання допомоги малозабезпеченим верствам населення у забезпечені і доставці продуктів харчування та медикаментів.

 

Всі новини →