Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Є.Гладков: «Реформування місцевого самоврядування надасть можливість громадам самостійно визначати перспективні напрями розвитку»

04/12/2013

3 грудня в ефірі телеканалу «Миколаїв» в передачі «гаряча лінія» виступив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Євген Гладков.
 
В ході виступу Є.Гладков акцентував увагу, що головне завдання влади, визначене Президентом України, створити гідні умови життя громадянам. З урахуванням цього завдання ініційовано проведення реформи місцевого самоврядування, розроблено та всебічно обговорено відповідну Концепцію реформування місцевого самоврядування. 
 
Реформа місцевого самоврядування передбачає надання можливості громадам самостійно визначати перспективні напрями розвитку, проблемні питання, які в першу чергу вирішуватимуться за кошти місцевого бюджету. Такий підхід створить механізм для оперативного вирішення  нагальних питань і в сфері житлово-комунального господарства.  Адже сьогодні практично всі об’єкти теплопостачання, водопостачання, житловий фонд знаходяться в комунальній власності відповідних територіальних громад. Підтримувати технічний стан, модернізувати та переоснащувати це є ті питання, на які мають бути закладені необхідні ресурси в місцевому бюджеті. 
 
Громади вже сьогодні застосовують принципи заощадливого, ефективного, ініціативного господарювання. Наприклад, для області є досить актуальною проблема водопостачання, і можна побачити, що за останні роки територіальні громади досить активно займаються вирішенням цього питання. Збільшується кількість населених пунктів, забезпечених централізованим водопостачанням, будуються скважини, бювети.  
 
Є.Гладков наголосив, що з кожним роком розширюється сфера застосування в житлово-комунальному господарстві альтернативних видів палива, вживаються заходи з енергозбереження. Це обумовлено економічною ефективністю, оскільки природний газ в бюджетній сфері коштує близько 4600 грн/1000 м³. Тому вже близько 500 організацій переведено на електричне опалення. Також активно впроваджуються теплові джерела, які працюють на альтернативних видах палива. Наприклад, в місті Очакові в  даному опалювальному сезоні, підготовлено 6 котелень для опалення  бюджетних організацій, які використовують в якості палива відходи деревини. 
 
Начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Є.Гладков підкреслив, що в області дотримана стабільність в ціноутворенні на житлово-комунальні послуги. Держава продовжує виділяти різницю в тарифах, в першу чергу це стосуються комунальних підприємств теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства, де присутній досить значний енергетичний ресурс. 

Всі новини →