Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В Україні запрацював мобільний застосунок Дія для моніторингу за дотриманням режиму самоізоляції

08/04/2020

 Мобільний застосунок Дій вдома створено для запобігання поширенню коронавірусу в Україні шляхом здійснення моніторингу за дотриманням режиму самоізоляції громадянами, які обов’язково повинні його дотримуватися.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання від поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, такими є:

- особи, що повернулися з країн, де зафіксовано спалах COVID-19;
- контактували з хворими;
- хворіють на COVID-19 та перебувають на домашньому лікуванні або мають симптоми інфекції.

Яким чином здійснюється контроль:

- за допомогою застосунку особа реєструється у місці проходження ізоляції;

- кілька разів на день людині приходитимуть сповіщення про необхідність завантажити підтвердження перебування вдома (FaceID, селфі та разове зняття геолокації);

- фото перевірятимуться на достовірність за допомогою штучного інтелекту.

 

У наступному релізі Дій вдома також передбачатиме можливість здійснення екстреного виклику на гарячу лінію МОЗ України, замовлення ліків та продуктів онлайн будуть доступні згодом.

 

В основу концепції Дій Вдома ліг зарубіжний досвід, що вже встиг продемонструвати ефективність застосування цифрових інструментів у протидії поширенню інфекції. Аналогічні мобільні застосунки вже функціонують у Польщі, Грузії, Ізраїлі, Китаї, Південній Кореї тощо. Вони допомагають відслідкувати місце перебування інфікованої людини та здійснювати контроль за дотриманням обов’язкового режиму самоізоляції.

 

Дотримуйтесь карантину, залишайтесь вдома та слідкуйте за новинами Мінцифри!

Всі новини →