Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Голова Миколаївської ОДА Олександр Стаднік взяв участь у селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля

10/04/2020

 9 квітня голова Миколаївської облдержадміністрації Олександр Стаднік,  заступники голови ОДА Тетяна Стахевич та Олександр Коваленко взяли участь у селекторній нараді під головуванням  Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.  

Селекторна нарада відбулася за участю заступника Голови Офісу Президента Сергія Трофімова, Міністра соціальної політики Марини Лазебної, Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, Міністра охорони здоров’я Максима Степанова та інших представників Уряду.

Як повідомив Денис Шмигаль головна мета цієї онлайн-зустрічі – інформування та обговорення проблем, які стосуються поетапного виходу з карантину та поступового відновлення економіки.

Він зазначив, що не зважаючи на те, що Постановою Уряду визначено строк дії карантину до 24 квітня скоріш за все, він буде продовжений до початку травня.

«Ми розуміємо, що хвороба швидко не відступить. Тому маємо підготувати нові соціальні стандарти життя після жорстких карантинних заходів: розробити нові транспортні норми, норми соціальної дистанції, перебування у закритих приміщеннях та закладах. На це у нас є небагато часу. І дуже важливо працювати разом», – наголосив Денис Шмигаль.

Керівництво Уряду переконано, що вже сьогодні спільними зусиллями Президента, Уряду та місцевої влади вдалося максимально знизити навантаження на медичну систему і врятувати десятки тисяч життів. Денис Шмигаль закликав міських голів продовжувати й надалі працювати спільно задля добробуту співгромадян.

Що стосується питання стану підготовки змін до Держбюджету Прем’єр-міністр повідомив, що робота знаходиться на фінальній стадії, і висловив сподівання, що наступного тижня Верховна Рада його підтримає.

Також разом з Асоціацією міст України було прийняте рішення проводити  селекторні наради такого формату на регулярній основі – щонайменше раз на місяць.

 

Всі новини →