Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Президент України Володимир Зеленський призначив стипендії видатним спортсменам з олімпійських видів і їх тренерам

17/04/2020

 За друге місце на чемпіонаті світу 2019 року відзначено фрістайліста Олександра Абраменко, йому призначена стипендія в розмірі 12 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

За підготовку чемпіонки світу з фехтування Ольги Харлан стипендію в розмірі 6,5 прожиткових мінімумів буде отримувати заслужений тренер України Юрій Марченко з Миколаєва.

Призначено стипендії в розмірі п'яти прожиткових мінімумів академістам Олександру Сидоруку, Павлу Дощенко, Роману Кириловському, Олександру Нагребельному, Данилу Єгорову та Вероніці Васьків.

Стипендії у розмірі 2,5 прожиткових мінімумів отримають і їх наставники - заслужені тренери України Раїса Бессонова, Вікторія Раєвська, Віталій Раєвський, Катерина Притула, Максим Притула.

Відзначено вихованців миколаївського спорту, які представляють інші регіони країни.

Чемпіонка світу 2019 року з фехтування, киянка Ольга Харлан, буде отримувати стипендію у розмірі 13 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Також в списку чемпіон Європи зі стрибків у воду Олексій Середа (6,5 прожиткових мінімуми) і його тренер Тетяна Погрібна (4,5 прожиткових мінімуми), які зараз приносять залік Луганській області.

Стипендіатом стали киянин Енвер Аблаєв (6 прожиткових мінімумів), тренер Олександра Абраменко, а також Григорій Данько (5,5 мінімуму). Нагадаємо, він виховав борця-вільника Тараса Данько, який завоював для Миколаївській області бронзову медаль Олімпіади-2008. Зараз Данько-старший - головний тренер збірної України з вільної боротьби.

За інформацією Управління молоді та спорту Миколаївської обласної державної адміністрації

Всі новини →