Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Створення КПП на кордоні карантинної зони повинно відбуватися за чітко регламентованими методичним рекомендаціями

23/04/2020

 4 квітня 2020 року розпорядженням №17 заступника Міністра України-Головним державним санітарним лікарем України Віктором Ляшко затверджено методичні рекомендації щодо порядку утворення та діяльності контрольно-пропускних пунктів на в’їздах і виїздах на/з території областей (районів, населених пунктів) для обмеження поширення короновірусної хвороби COVID-19.

Зазначеним документом передбачено, що рішення про встановлення КПП на визначеній території приймають регіональні комісії ТЕБ та НС. Також до компетенції цих комісії належить визначення місця розташування КПП, їх кількість, персональний склад та режим роботи виходячи з епідемічної обстановки. 

Матеріальними та технічними засобами, необхідними для роботи КПП, здійснюється районними державними адміністраціями, міськими радами та ОТГ, за дорученням ТЕБ та НС. 

Також місцеві органи влади спільно з представниками Нацполіції, ДСНС та національної гвардії повинні забезпечити:

-особливий режим в’їзду на територію області та виїзду громадян і транспортних засобів, за необхідності — проведення огляду речей, багажу, транспортних засобів та вантажів;

- блокування руху транспортних засобів (окрім спеціального або визначеного транспорту) на дорогах місцевого та/або державного значення на в’їздах до населеного пункту та здійснення контролю за їх блокуванням;

- припинення пересування громадян і транспортних засобів у межах населеного пункту на (у) визначений час, за винятком окремо визначених транспортних засобів і громадян, у разі прийняття рішення щодо встановлення часових обмежень у пересуванні тощо.

Черговим КПП надається право перевіряти осіб, які перетинають КПП з використанням відповідних баз обліку, з попередженням громадян щодо доступу у разі необхідності до геолокації їх мобільних пристроїв тощо.

Також вони зобов’язані проводити дистанційне вимірювання температури водіїв та пасажирів. 

Крім того,  на  КПП організовуються та проводяться заходи щодо перевірки дотримання громадянами, як регіональних, так і загальнодержавних встановлених карантинних заходів (наприклад, контроль за дотриманням водіями правил перевезення пасажирів, недопущення курсування рейсових автобусів міжміського, міжобласного та внутрішньообласного маршрутів‚ проведення роз’яснювальної роботи та інше).

Всі новини →