Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Про продовження строків надання соціальної допомоги

24/04/2020

 

Під час карантинних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби, продовжують прийматися урядові рішення щодо посилення соціальної підтримки отримувачів державних соціальних допомог.

Так, у відповідності до Постанови Кабміну від 8 квітня 2020 року  №264 “ Деякі питання надання державної соціальної допомоги” продовжено строки виплати державних соціальних допомог та звернення за їх призначенням на період карантину та 30 днів після його скасування.

Строки надання соціальної допомоги продовжено щодо:

·      виплати на новий період державної соціальної допомоги, яку було призначено раніше, без необхідності особистого звернення громадян;

·      нових звернень за призначенням деяких видів державної допомоги;

·      виплати державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства, дітям з інвалідністю, особам з інвалідністю, у випадках, коли строк переогляду органом МСЕК (медико-соціальної експертизи) або ЛКК (лікарсько-консультативної комісії) пропущено.

Після відміни карантину управління соціального захисту населення проведе перерахунок виплаченої допомоги на підставі поданої особою заяви та необхідних документів.

З метою  недопущення ситуації , коли необхідно буде повертати незаконно отримані кошти, громадяни повинні інформувати управління про зміну всіх обставин, які впливають на визначення права та розміру допомоги, шляхом письмового звернення, надісланого поштою, в електронному вигляді або усно телефоном.

Громадяни, які мають необхідність подати документи на призначення будь-якого виду державної соціальної допомоги, можуть надати  всі необхідні документи соціальному працівникові за місцем проживання, поштою до управління соціального захисту населення ( 55210, м.Первомайськ, вул.Київська, 50), в електронному вигляді через офіційний веб-портал Міністерства соціальної політики.

Проконсультуватися з питань подання документів на призначення будь-якого виду державної соціальної допомоги можна у соціального працівника за місцем проживання або за телефоном  управління соціального захисту населення (05161) 4 22 26.

 

Всі новини →