Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В ОДА провели відеоселекторну нараду щодо запобігання поширенню на території Миколаївської області СОVID-19 у поминальні дні та травневі свята

25/04/2020

 Сьогодні, 25 квітня, відбулася відеоселекторна нарада під керівництвом голови Миколаївської облдержадміністрації Олександра Стадніка, за участю заступника голови ОДА Олександра Трайтлі та начальника Головного управління Національної поліції в Миколаївської області Олександра Анохіна з керівниками районів, міст, об'єднаних територіальних громад з питань вжиття додаткових заходів щодо запобігання поширенню на території області вірусної хвороби СОVID-19.

На початку голова Миколаївської ОДА Олександр Стаднік акцентував увагу учасників наради на необхідності посилення роботи спрямованої на запобігання поширенню на території Миколаївської області гострої респіраторної хвороби СОVID-19 у поминальні дні та травневі свята та виразив подяку за дотримання карантинних вимог у Великодні свята.

Заступник голови ОДА Олександр Трайтлі зауважив, що ситуація по захворюваності досі залишається напруженою. «На регіональній комісії з питань ТБ НС від 23 квітня прийнято рішення посилити карантинні заходи. Зокрема запроваджено, відповідно до законодавства, додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи щодо пересування та перебування громадян в громадських місцях у період вихідних та святкових днів починаючи з 25 квітня», - наголосив він.

Що стосується поминальних днів, всім присутнім було рекомендовано, обмежити доступ до цвинтарів, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил.

Також, Олександр Трайтлі зазначив, що необхідно обмежити в’їзди та виїзди на територіях де зафіксовано спалахи захворювання.

Олександр Анохін доповів, що з 25 квітня та протягом поминальних днів поліція Миколаївської області буде чергувати на цвинтарях. Також будуть заборонені в’їзди та виїзди до лісових масивів та прибережних зон Миколаївської області.

За підсумками наради керівникам районів доручено та рекомендовано міським головам, головам ОТГ провести засідання місцевих комісій з питань ТБ НС, на яких розглянути питання моніторингу епідемічної ситуації на адміністративних територіях, посилення заходів щодо недопущення поширення гострої респіраторної хвороби, обмеження пересування населення у вихідні та святкові дні.

 

Всі новини →