Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олександр Стаднік взяв участь у селекторній нараді з питань реалізації проєкту «Велике будівництво»

29/04/2020

 У вівторок, 28 квітня, голова облдержадміністрації Олександр Стаднік, заступники голови облдержадміністрації Тетяна Стахевич, Олександр Трайтлі, Олександр Коваленко, керівники профільних структурних підрозділів взяли участь у селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо реалізації проєкту Президента України «Велике будівництво».

На початку наради Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що реалізація цієї програми є пріоритетною у відновленні економічної активності у процесі виходу з карантину, адже інвестиції в будівельні роботи мають великий вплив на розвиток інших галузей.

«Велике будівництво – це основа меседжа Президента і Уряду про створення великої кількості робочих місць. Ми розраховуємо на те, що велике дорожнє будівництво, куди ми вкладемо понад 100 млрд грн цього року, дасть нам змогу створити додатково 170 тисяч робочих місць та навіть більше. Велика будова, енергоефективність, більше 210 приймальних відділень – і загалом розвиток сфер будівництва – це ще декілька сотень тисяч робочих місць», – підкреслив очільник Уряду.

Він доручив головам обласних державних адміністрацій, Міністерству розвитку громад та територій та Міністерству фінансів до 5 травня затвердити уточнені переліки об’єктів для фінансування з ДФРР на засіданнях регіональних комісій та до 11 травня подати на схвалення Уряду та забезпечити реалізацію.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій відзначив Миколаївську область, яка стала однією з лідерів у рейтингу з використання фінансування на оновлення доріг місцевого значення.

Очільник області Олександр Стаднік підкреслив, що проєкт "Велике будівництво" є вкрай важливим для Миколаївської області, а процес реалізації знаходиться під його  особистим контролем.

Всі новини →