Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Захист дітей та підтримка сімей в умовах карантину потребують швидкого реагування та чіткої координації дій, – Марина Лазебна

30/04/2020

 Міністерством соціальної політики розпочато серію вебінарів "Захист дітей та підтримка сімей в умовах пандемії COVID-19”. В заході взяли участь Міністр соціальної політики Марина Лазебна, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, заступник директора Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині» Зінаїда Кияниця та керівник Міжнародної громадської організації «Міжнародний центр розвитку і лідерства» Дар’я Палатна.

Очільниця Мінсоцполітики закликала долучитись до участі у вебінарах понад 3 тисячі працівників служб у справах дітей, 5 тисяч працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та багаточисельну армію експертів, волонтерів, представників громадських та благодійних організацій, які працюють у сфері захисту дітей, та наголосила на важливості зворотного зв’язку. ”Ті виклики, які сьогодні стоять перед нами, вимагають критичного аналізу ситуації, чесного діалогу, розуміння і швидкого реагування, чіткої координації дій та співпраці”, - наголосила Міністр.

Учасниками вебінару було розглянуто низку важливих питань, пов’язаних з нормативно-правовими та організаційними засадами забезпечення захисту дітей, зокрема алгоритм дій з організації моніторингу стану дітей, сім’ї яких перебувають у складних життєвих обставинах, та дітей, які повернуті з інтернатних закладів, порядок здійснення візиту в сім’ю в умовах карантину та безпека спеціаліста.

https://cutt.ly/8ygdZfx

Всі новини →