Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Контроль за водопостачанням питної води населенню Первомайського району

04/05/2020

На виконання Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13.03.2020 р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавiрусом SARS-CoV-2» введеного в дію Указом Президента України від 13.03.2020 р. № 87/2020 р., статті 39 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та доручення Держпродспоживслужби від 16.03.2020 р. № 601-10.1/15,   п. 3 протоколу № 5 рішення  позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Первомайській райдержадміністрації від 25 березня 2020 року, з метою посилення державного нагляду за якістю питної  води, як централізованого так і децентралізованого водопостачання  в умовах епідемічного неблагополуччя в Україні:  з метою запобігання негативному розвитку епідситуації та забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, Первомайським міжрайонним управлінням Головного Управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області в межах повноважень посилило державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання населених пунктів      Первомайського району.


         Спільно з   представниками Первомайської районної державної адміністрації  та  органами місцевого самоврядування проведено перевірку дотримання режиму охорони, господарської та іншої діяльності в зонах санітарної охорони джерел та об’єктів централізованого питного водопостачання та правил їх експлуатації, встановлення режимів їх роботи, правил користування водозабірними спорудами, призначеними для задоволення потреби споживачів  у питній воді.    
         В результаті проведеної роботи комісійною перевіркою охоплено 21 об’єкт централізованого та 4 об’єкти децентралізованого  водопостачання Первомайського району.

 Спеціалістами Первомайського міжрайонного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області було проведено  відбір 10 проб води з централізованих водопроводів (виявлено відхилень – 9), 4 проби води із джерел децентралізованого водопостачання (відхилень- 4).

Дослідження води проводились за мікробіологічними та фізико-хімічними          показниками.
         За результатам  проведених комісійних перевірок та лабораторних досліджень направлено 22 рекомендаційних листів з пропозиціями щодо усунення встановлених порушень та невідповідностей
у сфері питної води та питного водопостачання населення.         .
         Робота в даному напрямку продовжується.

 

Всі новини →