Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Заходи в бібліотеках Первомайської РЦБС до дня Європи

18/05/2020

 

В Україні з 2003 року у третю суботу травня святкують День Європи. Це свято стало символом вільного шляху, мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, солідарності, демократії та верховенстві права.

     З нагоди цієї дати у Полтавській бібліотеці для широкого загалу користувачів організовано літературну орбіту «Літературна подорож по Європі»,  на якій представлено цікаву літературу країн Європи та підготовлено інформаційний буклет «Україна. Молодь. Європейський Союз».

     В Лисогірській бібліотеці – філії №2 оформлена тематична книжкова викладка «Україна і Європа єдині». З представлених книг читачі дізнаються багато цікавого про географічні особливості, природу, історію, економіку та культуру європейських держав. На сторінках книг  зможуть здійснити захоплюючу подорож до таких всесвітньо відомих центрів європейської цивілізації, як Париж, Відень, Рим, Прага, Київ, Мадрид, Берлін та багатьох інших, побувати на просторах країн-велетнів і зазирнути в майже іграшкові королівства, познайомитися зі звичаями та традиціями різних народів, що входять до європейської спільноти. Також матимуть можливість для себе відкрити твори видатних письменників Європи.

     У Степківській та Зеленокошарській  бібліотеках-філіях організована книжкова виставка "Європейський дім". Європейський Союз – це 28 держав Європи, які об’єдналися на основі загальнолюдських і демократичних цінностей задля досягнення стабільності, миру та процвітання. Українська держава одним із пріоритетів свого розвитку визначила інтеграцію у європейське співтовариство.

    Європа подарувала світові багатьох видатних письменників. Європейська література змінювалася з кожною епохою. Однак усіх авторів об’єднує спільна риса – глибина. Література цих країни глибока, життєва, лірична і навіть трагічна. Первомайська центральна районна бібліотека пропонує своїм користувачам бібліотур «Книжковий Євросвіт». Із плеяди європейських авторів кожен може знайти близький для себе твір - непересічну класику : Г. Флобер «Пані Боварі», П. Меріме «Кармен», Ф. Бегбедер «Французький роман». В. Гюго «Собор Паризької Богоматері»; містичні пригоди: Б. Вербер «Мурахи», А. Сапковський «Відьмак», С. Лем «Футурологічний конгрес» та «Мир на землі»; сучасні романи: Я. Вишневський «Самотність у мережі», М. Щигельський «Театр невидимих дітей», А. Мартен- Люган «Щастя в моїх руках» та інші.

     Районна бібліотека для дітей 02 квітня була учасником вебінару : «Проект ЄС для бібліотек для дітей та юнацтва України, створення куточків ЄС в бібліотеках». Хочемо нагадати користувачам бібліотеки, що РДБ долучилася до проекту у 2019 році, оформлений Куточок. Діти мали можливість знайомитися з цікавими пізнавальними матеріалами про Євросоюз. Під час карантину з книгами, що входять у Куточок ЄС можна знайомитися на сайті: https://euroguiz.org.ua/libraries/info-resources.

З 17 березня по 16 вересня 2020 року Представництво ЄС проводить онлайн вікторину про Європейський Союз. Пройти Євровікторину можна на сайті www.euroquiz.org.ua.

 

  Знайомтесь, обирайте і після закінчення карантину відвідуйте бібліотеки.

Всі новини →