Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В ОДА провели відеоселекторну нараду щодо послаблення карантинних обмежень в Миколаївській області

22/05/2020

 21 травня, під головуванням заступника голови ОДА Олександра Трайтлі відбулася відеоселекторна нарада з керівниками районів, міст та ОТГ щодо можливості відновлення приміського та внутрішньообласного перевезення.

У нараді взяли участь голова обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної НС природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби Олександр Ігнатенков, в.о. начальника управління інфраструктури Миколаївської облдержадміністрації Сергій Сікорський, голова ради асоціації автомобільних керівників Миколаївської області Валерій Буркун та інші.

Олександр Трайтлі зазначив, що відповідно до рішення Уряду з 22 травня в тих регіонах, де епідеміологічні показники відповідають встановленим МОЗ критеріям щодо нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу, кількості тестувань та наповненості ліжкомісць в лікарнях, відновлюється робота приміського та внутрішньообласного транспорту.

Заступник голови ОДА зазначив, що з метою забезпечення контролю за пасажирами на місцях посадки і висадки, дотримуванням масочного режиму, соціальної дистанції та ін. необхідно залучити робочі групи, які створені для перевірки суб’єктів господарювання всіх форм власності по дотриманню автостанціями та перевізниками профілактичних, протиепідемічних та дезінфекційних заходів.

«Комісії при районних адміністраціях і радах фізично не зможуть контролювати це питання. Тому, керівникам районів, міст та ОТГ необхідно звернутися до керівництва перевізників та автостанцій щодо отримання офіційного документу, в якому має бути зазначено, що вони беруть на себе відповідні зобов’язання по дотриманню всіх вимог визначених нормативними документами Головного державного санітарного лікаря», - зазначив Олександр Трайтлі.

Вислухавши учасників наради заступник голови ОДА рекомендував керівникам районів, міст та ОТГ до кінця дня надати на електрону пошту обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби на території Миколаївської області пропозиції щодо відновлення роботи приміського та внутрішньообласного перевезення враховуючи потреби району чи міста.

Всі новини →