Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Питання інфраструктури та розвитку територій обговорили на онлайн-зустрічі в рамках підготовки плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»

29/05/2020

 28 травня 2020 р. Департамент інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів організував чергову онлайн-зустріч в рамках підготовки пропозицій до нового плану дій з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Цього разу учасники обговорили проблемні питання, які існують у сферах водопостачання, водовідведення, забезпечення нормальних санітарних умов; будівництва та інфраструктури, територіально доступних транспортних систем, безпеки доріг; розвитку міст та територій.

Питання обговорювались в контексті доступу до відповідної інформації, взаємодії громадськості та органів виконавчої влади, забезпечення прозорості та підзвітності діяльності органів виконавчої влади, використання технологій та інновацій для забезпечення прозорості та підзвітності.

В обговоренні взяли участь представники інститутів громадянського суспільства, експертних і міжнародних організацій, зокрема Асоціації міст України, Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, Асоціації «Укрводоканалекологія», громадських організацій «CoST Ukraine», «Жіночий Антикорупційний Рух», «Платформа ДІЙ», «Територія участі», «Центр суспільних комунікацій» та ін. Також до обговорення долучились представники Мінрегіону та Мінінфраструктури, державної установи «Відкриті публічні фінанси».

Наступним етапом буде обговорення можливих шляхів вирішення проблемних питань, озвучених учасниками заходу.

Нагадуємо, пропозиції до нового плану дій можна подати онлайн, заповнивши форму: https://forms.gle/jCDkBu7a6uemdY2p7.

Довідково

Партнерство «Відкритий Уряд» – це міжнародна Ініціатива, спрямована на об‘єднання зусиль урядів та громадянського суспільства для створення позитивних змін у житті громадян. У рамках реалізації Ініціативи уряди країн-учасниць спільно з громадянським суспільством розробляють та реалізують дворічні національні плани дій. Заходи планів дій мають бути спрямовані на забезпечення доступу до публічної інформації, посилення участі громадськості у прийнятті рішень, забезпечення підзвітності органів влади, розвиток технологій та інновацій для забезпечення прозорості та підзвітності.

https://cutt.ly/FyGyFTu

 

Всі новини →