Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Денний рейд "Діти вулиці" Первомайський район

17/06/2020

 

З метою соціального та правового захисту дітей та активізації роботи з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах 16 червня 2020 року службою у справах дітей райдержадміністрації проведено денний профілактичний рейд "Діти вулиці" території Лисогірської сільської ради спільно з працівниками ПРЦСССДМ, та інспектором ювенальної превенції Первомайського відділу поліції ГУ НП України в Миколаївській області.

   В ході рейду здійснено обстеження умов проживання у 13 неблагополучних сім’ях, в яких виховується 41 малолітніх/неповнолітніх дітей та 1 прийомна родина, в якій виховується 3 дітей – сирті та дітей позбавлених батьківського піклування, в ході проведення рейду перевірено умови проживання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, де батьки не забезпечують їх утримання, виховання та розвиток. Вразила безвідповідальність деяких батьків, які утримують своїх дітей в антисанітарії, бруді, причиною тому є непоодинокі випадки зловживання спиртними напоями збоку батьків.

    З батьками проведено попереджувально-роз’яснювальну роботу щодо наслідків неналежного виконання ними батьківських обов’язків відносно малолітніх та неповнолітніх дітей, недопущення вчинення жорстокого поводження та насильницьких дій щодо дітей, а також роз’яснено юридичну складову даного питання. Здійснено профілактику негативних явищ, соціально-небезпечних хвороб та ризиків залежностей. 

   З дітьми проведено інформаційно-просвітницьку роботу, щодо їх прав і обов’язків, та популяризацію здорового способу життя, поводження на воді. За результатами рейду складено акти обстеження умов проживання дітей, а інспектором ювенальної превенції Первомайського відділу поліції складено 4 протоколу  про притягнення батьків до відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення та 1 протокол про порушення правил торгівлі тютюновими виробами.

Виконавчому комітеті сільської ради рекомендовано систематично здійснювати контроль за умовами утримання і виховання дітей за місцем проживання.

            Під час проведення  рейду дітей схильних до бродяжництва, жебракування, вчинення злочинів, правопорушень не виявлено.

                                                                                                                             

 

Всі новини →