Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Олександр Трайтлі провів відеоселекторну нараду щодо функціонування медичних закладів області та стану впровадження протиепідемічних заходів

18/06/2020

 Сьогодні, 18 червня, під головуванням заступника голови ОДА Олександра Трайтлі відбулася відеоселекторна нарада з керівниками районів, закладів охорони здоров‘я області з питань функціонування медичних закладів Миколаївщини в умовах поширення коронавірусної інфекції, стану впровадження протиепідемічних заходів та інших пріоритетних напрямків.

 

У нараді взяли участь заступник управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА Оксана Черненко, керівник КНП «Миколаївський обласний центр громадського здоров’я» Оксана Баланська, перший заступник міського голови Володимир Криленко, начальник управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай.

 
На початку наради Олександр Трайтлі звернув увагу присутних на зміни, внесені в 392 постанову КМУ від 20 травня 2020 р, яка містить рядь оновлень по вимогам до показників, а саме їх посилення через стрімку динаміку захворюваності на коронавірус.
 

Під час наради заслухано звіти керівників районів та підприємств охорони здоров‘я області про стан виконнання в районах страхування медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я. Здійснення додаткових доплат медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров'я, які безпосередньо зайняті на роботах з надання медичних послуг хворим на коронавірусну хворобу (СОVID-19) у розмірі до 300% заробітної плати (посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням обов'язкових доплат, надбавок).
 

Окрім цього,  на нараді обговоренно виконання вимог Наказу МОЗ України від 20.05.2020 № 1227 «Про затвердження Змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (СОVID-19)» про тримісячне забезпечення закладів охорони здоров’я засобами індивідуального захисту та лікарськими засобами.
 

Наприкінці наради Олександр Трайтлі від імені голови облдержадміністрації Олександра Стадніка та від себе особисто привітав з наступаючим професійним святом медичних працівників. Заступник голови ОДА подякував медичним працівникам за труд і наполегливу працю та побажав сил і наснаги.

Всі новини →