Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

День Державної служби

23/06/2020

 20 грудня 2002 року Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла резолюцію № 57/277, що проголосила 23 червня Днем державної служби ООН (United Nations Public Service Day).

 

З тих пір цей День відзначається щороку. 
 

«Всі країни і всі люди мають потребу в державній службі, яка повинна бути компетентною, оснащеної і добре забезпеченої ресурсами. Державна служба повинна бути різноманітною і етичною. Її метою має бути ефективне служіння людям і покращення життя найбідніших і найбільш вразливих членів суспільства» — з послання Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна. 
 

ООН закликала держави-члени організовувати в цей день спеціальні заходи, що висвітлюють значення і внесок державної служби в процес розвитку суспільства, а також орієнтувати життєві інтереси молоді в напрямку прийняття рішень про кар'єру державного службовця.
 

День державної служби Організації Об’єднаних Націй проголошений на 57-й сесії Генеральної Асамблеї ООН на відзнаку внеску державної служби в процес розвитку. 
ООН закликала держави-члени організувати в цей день спеціальні заходи для висвітлення значення державної служби в житті суспільства, внеску в процес його розвитку, проводити нагородження державних службовців, а також орієнтувати життєві інтереси молоді у напрямку ухвалення рішень щодо кар’єри державного службовця. 

Цього ж дня відзначається і День Державної служби в Україні, встановлений згідно з Указом Президента «Про День державної служби» від 4 квітня 2003 року № 291/2003.
 

Держава, мабуть, найкрупніший роботодавець в нашій країні! Саме держслужбовці забезпечують діяльність органів влади, керуючись законодавством. Їхня основна функція — це управління суспільними процесами та різними ресурсами, що належать державі, реалізація законодавчих актів. Створення професійної та політично неупередженої державної служби є пріоритетом. До роботи у сфері державного управління залучається  перспективна патріотично налаштована молодь.
 

Довіра до влади починається з державного службовця, який має гнучко реагувати на потреби і запити сучасного суспільства! Від ефективності інституту державної служби, відповідальності кожного державного службовця  залежить успішність держави в цілому. 
 

Виклики часу змушують змінювати традиційні підходи та управлінські методи, щоб державні службовці відповідали новим суспільним умовам та очікуванням.
Зроблено чимало, щоб державна служба в Україні більше не асоціювалася з корупцією і неефективністю.
 

Важливими елементами подолання цих явищ є підвищення прозорості механізмів прийняття рішень та їх автоматизація, впровадження електронних сервісів, створення чіткої системи, за якої участь державного службовця у прийнятті рішень щодо громадян зводиться до мінімуму.
 

Люди, які обирають державну службу, заслуговують на глибоку повагу, адже на їхніх плечах нелегка ноша відповідальності за добробут та майбутнє нашого народу.

Всі новини →