Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Велике дорожнє будівництво на Миколаївщині: капітальний ремонт автошляху Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв

02/07/2020

 У рамках національної програми «Велике будівництво» не зупиняються ремонтні роботи з капітального ремонту на дорозі державного значення Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв в межах Миколаївської області.

 

Наразі підрядними організаціями ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «ЄДБК» по протяжності 52 км укладається важкий бетон товщиною 26 см на ділянках км175+000-км190+000 (від с. Водяно-Лорино до повороту на с. Михайлівка) та км198+000-км235+000 (від повороту на с. Сухий Єланець - до м. Миколаїв) а/д Н-14.

 

Коли дозволяють погодні умови, за день бетонні заводи виробляють близько 1600 м3 готової бетонної суміші. Близько 140 машин з бетоном відправляються із заводів, які розміщені поблизу своїх об’єктів, на ділянки, де німецькі бетоноукладчики WIRTGEN SP124 влаштовують верхній шар покриття. Вже на 15 км дороги влаштовано шар важкого бетону. Італійські грунтозмішувальні установки MARINI GOLDFALD майже щоденно виробляють близько 3 тис. тонн СФОВ (суміші фрезеровані оброблені в’яжучим). Вже постелили близько 302 тис. м2 СФОВ. Укріпили 330 тис. м2 земляного полотна негашеним вапном. На ділянках також влаштовано 443 тис. м2 дренуючого шару основи з відсіву.

 

«На сьогодні одні з основних робіт зосереджені на капітальному ремонті автодороги національного значення Н-14 у рамках програми «Велике будівництво». Підрядні підприємства ремонтують 6 ділянок і вдень, і вночі.

 

До початку ремонтних робіт дорога перебувала у жахливому стані і потребувала капітального ремонту. На окремих ділянках дорожнє покриття практично було відсутнє. Ремонтів на даній дорозі не було десятки років. Тому оновлення траси Н-14, яке зараз триває, має велике значення для області.

 

Основною метою виконання робіт з капітального ремонту є забезпечення ефективного функціонування та розвитку існуючої мережі автомобільних доріг загального користування державного значення за маршрутами національних транспортних коридорів, підвищення безпеки руху, швидкості, комфортності та економічності автоперевезень пасажирів і вантажів» - наголошує очільник Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Владислав Невеселий.

 

Нагадуємо! У зв’язку із проведенням капітального ремонту дороги з влаштуванням цементобетонного покриття, з метою ефективного та якісного проведення ремонтних робіт, вводиться обмеження руху для вантажних транспортних засобів загальною масою понад 10 тон!
Служба автомобільних доріг у Миколаївській області закликає водіїв бути максимально уважними та обережними в місцях проведення ремонтних робіт!

 

Прес-служба САД у Миколаївській області

Всі новини →