Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Олександр Трайтлі взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді Мінрегіону з питань реалізації в області проєкту «EMERGENCY»

03/07/2020

У п’ятницю, 03 липня заступник голови облдержадміністрації Олександр Трайтлі, начальник управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА Павло Георгієв та начальник управління капітального будівництва Миколаївської обласної державної адміністрації Ілля Лукін взяли участь у відеоселекторній нараді Міністерства розвитку громад та територій України з питань реалізації в Миколаївській області проєкту Президента України «EMERGENCY».

 

На нараді обговорили стан реалізації проєкту та проблемні питання. 

Представники Мінрегіону заначили, що згідно проведеної ними експертизи проектна документація по реконструкції, капітальному ремонту, будівельних робіт та оснащення необхідним медичним обладнанням приймальних відділень лікарень визначених та погоджених МОЗ в Миколаївській області цілком відповідає технічним вимогам, зазначеним в брендбуке та не потребує коригування.

 

Нагадаємо, що у галузі охорони здоров’я проект «Велике будівництво» реалізовується шляхом здійснення ремонту та дооснащення приймальних відділень опорних закладів. Згідно брендбуку міністерства фасади усіх приймальних відділень будуть ідентичними щодо кольорової гами та матимуть типову вивіску. У приймальному відділенні рекомендують облаштувати рецепцію, консультативно-оглядові приміщення, місця для очікування пацієнтів та супроводжуючих, вбиральні. У діагностичному блоці передбачено обладнання лабораторії термінових аналізів, оснащення кабінетів необхідним сучасним діагностичним обладнанням та створення усіх умов для проведення успішних реанімаційних заходів.

 

Згідно з розпорядженням голови Миколаївської ОДА №71-р від 27.02.2020 р. «Про реалізацію в Миколаївській області проєкту Президента України «EMERGENCY» до переліку опорних закладів увійшли шість лікарень: КНП «Вознесенська багатопрофільна лікарня» Вознесенської міської ради, КНП «Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня» Первомайської міської ради, КНП «Миколаївська обласна клінічна лікарня» Миколаївської обласної ради, КНП Миколаївської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги», КНП Миколаївської міської ради «Міська лікарня №3» та КНП «Багатопрофільна лікарня Баштанського району» Баштанської районної ради Миколаївської області.

 

На сьогодні відповідно плану - графіку в усіх опорних закладах завершено виготовлення проектно-кошторисної документації та проведено експертизу ПКД. 

Всі новини →