Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Оновлення державної дороги Н-14 в рамках проєкту «Велике будівництво» у Миколаївській області

06/07/2020

Дорогу національного значення Н-14 Олександрівка-Кропивницький–Миколаїв у межах Миколаївської області продовжують оновлювати . У Єланецькому, Баштанському, Ноодеському та Вітовському районах капітально ремонтують 6 ділянок.
 

На 4-х ділянках а/д Н-14 км161+204-км162+338(с.Возсіятське),км162+338-км165+000 (с.Возсіятське), км172+000-км175+000 (с.Водяно-Лорине) та км165+000-км172+000 (с.Семенівка) підрядники завершують виконувати комплекс ремонтних робіт з капітального ремонту:

• влаштування поширення дорожнього одягу,
• влаштування нових шарів,
• нарізання деформаційних швів,
• перевлаштування існуючих комунікацій (газопровід, водопровід, лінії електропередач та зв`язку ),
• влаштування водовідведення,
• влаштування перехідно-швидкісних смуг,
• влаштування присипних узбіч та штучних споруд,
• оновили автопавільйони, зупинкові майданчики,
• монтаж бар’єрного огородження,
• проводяться роботи з нанесення розмітки холодним пластиком.
 

На відрізках км175+000-км190+000 (від с. Водяно-Лорино до повороту на с. Михайлівка) та км198+000-км235+000 (від повороту на с. Сухий Єланець - до м. Миколаїв) працівники підрядних організацій укладають важкий бетон товщиною 26 см – фінішний шар дорожнього одягу. Цементобетонне покриття влаштовується відразу по всій ширині (8,5 м) в сторону м. Миколаєва.
 

«У поточному році, заручившись підтримкою від Уряду та Укравтодору, розпочалися реальні кроки щодо оновлення доріг у Миколаївській області, отримане на це відповідне значне фінансування, якого не було за останні роки. На території Миколаївської області налічується 4819,2 км автомобільних доріг загального користування, з яких 1 504,8 км доріг державного значення. Дороги місцевого значення знаходяться на балансі Миколаївської облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування. За статистикою, близько 80 відсотків доріг загального користування в Україні перебувають у незадовільному експлуатаційному стані. Це саме стосується і Миколаївщини. Позитивні зміни у дорожній галузі відбуваються і свідчення цього національна програма «Велике Будівництво». Дорога Н-14 – одна з головних транспортних магістралей Миколаївщини. Відремонтована дорога дозволить підвищити рівень безпеки дорожнього руху, покращити соціально-економічні зв'язки регіону та розвивати його курортний потенціал» - пояснює керівник Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Владислав Невеселий.
 

У зв’язку з проведенням капітального ремонту дороги з влаштуванням цементобетонного покриття, з метою ефективного та якісного проведення ремонтних робіт, вводиться обмеження руху для вантажних транспортних засобів загальною масою понад 10 тон! На а/д Н-14 встановлено відповідні заборонні дорожні знаки та інформаційні щити.
 

За інформацією Служби автомобільних доріг у Миколаївській області.

 

Всі новини →