Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Митці Миколаївщини готуються до ювілею Великого Кобзаря

17/01/2014

16 січня у Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії відбулося засідання організаційного комітету з відзначення ювілею з дня народження Тараса Шевченка . 
 
Заступник голови Миколаївської облдержадміністрації, голова оргкомітету Наталя Іванцова зазначила, що на Миколаївщині успішно реалізуються завдання Президента України по підготовці та відзначенню ювілейної дати з дня народження Тараса Шевченка. 
 
Начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Світлана Гладун повідомила, що важливим завданням Миколаївської області на 2014 рік є підготовка та представлення творчої програми на Всеукраїнському творчому звіті майстрів мистецтв та аматорів народного мистецтва України. За попередніми даними виступ наших митців  у Національному палаці мистецтв "Україна" заплановано на червень поточного року. Передуватимуть цьому творчі звіти у районах та містах області. 
 
Директор Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії Микола Берсон розповів, що у лютому відбудеться прем’єра вистави «Тарасові весни», яка покликана показати найкращі та найяскравіші моменти з життя Тараса Шевченка.
 
Крім цього, за традицією на сцені театру йтиме вистава Миколи Аркаса за поемою Тараса Шевченка «Катерина». 
«Дуже важливий наголос зробив Президент України з приводу того,  що святкування ювілею з дня народження Тараса Григоровича Шевченка не вміщується в рамки окремого місяця чи дати. Треба постійно працювати над популяризацією творчої спадщини Великого Кобзаря. Наша  робота буде продовжуватися в цьому напрямі. Можливо через рік з’явиться нова вистава», - зазначив Микола Семенович. 
 
Про вистави, які глядачі зможуть переглянути у Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі розповів його директор Микола Кравченко. Заплановано 2 спектаклі для великої та для малої сцен. У лютому відбудеться прем’єра вистави «Дні Тараса». Театр запросив для співпраці народного артиста, композитора, бандуриста Романа Гриньків. За словами Миколи Антоновича, основна мета вистави - привернути увагу молоді, та показати Тараса Шевченка за різних життєвих обставин.
 
За словами заступника директора департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації Світлани Літвін цього року театральні вистави відвідає велика кількість учнів навчальних закладів області. Школярі готуються до участі у конкурсах з мовознавства та працюють над постановою власної вистави «Стежками Шевченка».
 
Не залишилися осторонь ювілейних заходів та внесли свої пропозиції і представники громадськості, що взяли участь у засіданні. Зокрема, до ювілейної дати запропоновано провести екологічну акцію з висадки дерев.  Крім цього, розроблено пам’ятну медаль, яка може стати доброю згадкою про участь у конкурсах, які присвячені 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. 

Всі новини →