Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Державна служба якості освіти України долучилася до розроблення стратегій розвитку областей у частині забезпечення якості освіти

24/07/2020

 21-22 липня 2020 року Державна служба якості освіти України в межах швейцарсько-українського проекту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (DECIDE) взяла участь у регіональних сесіях щодо розроблення стратегій розвитку Івано-Франківської та Полтавської областей у сфері освіти.

 

«Стратегічне планування гарантує сталий розвиток освіти в умовах зовнішніх змін. Наразі децентралізація в Україні встановлює нові правила у сфері управління освітою. Саме тому необхідні зміни у стратегіях розвитку областей, аби визначити ключові завдання органів місцевого самоврядування, територіальних громад у напрямі забезпечення якості освіти», — наголосив Руслан Гурак, Голова Державної служби якості освіти України.
 

Наталія Протасова і Валентина Полторак, керівні представники проекту DECIDE та ГО «ДОККУ», презентували інструменти, які будуть застосовані для підвищення ефективності управління освітою на регіональному рівні з огляду на цілі стратегій розвитку Івано-Франківської та Полтавської областей. Зокрема, акцентовано на завданнях підвищення якості та доступності освітніх послуг (будівництво, реконструкція та покращення матеріально-технічної бази закладів освіти), створення умов для інтеграції системи закладів вищої освіти у європейський освітній простір, підтримки міжнародного обміну досвідом серед студентів, аспірантів, викладачів.
 

Довідково
 

Проект DECIDE реалізується в Україні ГО «ДОККУ» у партнерстві з Цюріхським педагогічним університетом (Швейцарія) за підтримки Швейцарської Конфедерації, представленої Швейцарським бюро співробітництва в Україні.
 

Проект спрямовано на підтримку реформ освіти й децентралізації, покликаний сприяти посиленню потенціалу регіонів і територіальних громад у розробленні та практичній реалізації децентралізованих моделей управління. Окрім того, проект DECIDE сприяє розвитку механізмів діалогу, створенню ефективної нормативно-правової бази у сфері децентралізації управління освітою.
 

https://cutt.ly/gse8qQm

Всі новини →