Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Велике будівництво», запобігання поширенню COVID-19, децентралізації влади - такі питання розглянуто на нараді з керівниками районів, ОТГ та міст

06/08/2020

У середу, 05 серпня, заступники голови Миколаївської ОДА Тетяна Стахевич, Олександр Трайтлі та керівник апарату облдержадміністрації Георгій Решетілов провели відеоселекторну нараду з керівниками районів, ОТГ та міст за участю керівників структурних підрозділів ОДА.
 

На початку наради обговорено стан реалізації в Миколаївській області програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 
 

Олександр Трайтлі детально зупинився на реалізації проєкту «Велике будівництво» у галузі охорони здоров’я – Emergency, в рамках якого відбудеться ремонт та оснащення приймальних відділень  опорних лікарень. Він повідомив, що відповідно до плану-графіку на даний час в 4 з 6 медичних закладах вже виготовлено  проектно-кошторисну документацію, проведено експертизу ПКД та оголошено торги на проведення будівельно-монтажних робіт.
 

Заступник голови ОДА Олександр Трайтлі доручив керівникам РДА та ОТГ тримати на контролі якість виконання ремонтно-будівельних робіт. Також він зазначив, що керівництво ОДА також тримає це питання на контролі та буде здійснювати виїзди на об’єкти з метою перевірки стану виконання робіт.
 

Наступним розглянуто ситуацію щодо запобігання поширенню на території області коронавірусної хвороби COVID-19.
 

Зокрема, Олександр Трайтлі поінформував, що на сьогодні на Миколаївщині зареєстровано 666 підтверджених випадків COVID-19.
 

«Хочу зазначити, що на 1 серпня було 600 хворих, а за 5 днів ми маємо приріст у 11%,  ситуація з стабільної та благополучної починає переходити в більш напружену. Зростає завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів, та спостерігається неприємна тенденція із захворюваністю медичних працівників», - сказав він.
 

Також Олександр Трайтлі повідомив, що наразі на Миколаївщині показник захворюваності за попередні 7 днів на 100 тисяч населення складає 8,6 % при нормі не більше 8.
 

«Якщо протягом наступних 5 днів в області буде спостерігатися перевищення одного з показників, державна комісія з питань ТЕБ та НС прийме рішення щодо зміни «зеленої зони» на Миколаївщині», - додав він.
 

Олександр Трайтлі звернувся до керівників районів та міст з проханням постійно проводити інформаційно – роз’яснювальну роботу серед населення щодо обов’язкового дотримання карантинних правил. Окрім цього доручив керівникам РДА та ОТГ здійснювати перевірки щодо дотримання масочного режиму, соціальної дистанції та здійснення заходів дезінфекції в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках та у громадському транспорті. 
 

Крім того, він нагадав про необхідність забезпечення масками та дезінфікуючими засобами заклади освіти, а також наголосив на важливості дотримання усіх вимог постанови № 42 від 30.07.2020 року головного державного санітарного лікаря України.
 

Далі обговорено питання щодо децентралізації влади в частині формування райдержадміністрацій в межах нових районів.
 

Заступник голови ОДА Тетяна Стахевич поінформувала, що восени Верховна Рада має прийняти  Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань діяльності та організації органів державної влади, органів місцевого самоврядування у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів,  який дасть Уряду можливість прийняти рішення про реорганізацію районних адміністрацій.
 

Враховуючи викладене, Тетяна Стахевич надала доручення керівникам райдержадміністрацій та ОТГ провести інформаційно – роз’яснювальну роботу серед населення щодо змін, які передбачаються у  розподілі повноважень і ресурсів райдержадміністрацій та про надання громадянам соціально важливих та інших послуг в умовах адміністративної реформи, аби розвінчати міф про те, що нові райони – це віддалення послуг від людей.


Також, вона повідомила, що керівництвом ОДА будуть здійснюватися виїзні  кущові наради з представниками органів місцевого самоврядування щодо роз’яснювання особливостей нового адміністративного територіального устрою.

 

Всі новини →