Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В День Соборності та Свободи України теоретики та практики державного управління обговорили шляхи консолідації українського народу

22/01/2014

22 січня - День Соборності та Свободи України. 30 грудня 2011 року Президент України Віктор Янукович своїм Указом встановив відзначати це свято у день проголошення Акта злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Проголошення Акту злуки відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. У цьому році виповнюється 95-та річниця цього історичного акта.

Сьогодні Миколаївський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій спільно з аналогічними центрами Чернігівської та Івано-Франківської областей провели веб-конференцію «Соборність України: історичне минуле, сучасні виклики, прогнози на майбутнє».

«Президент України Віктор Янукович неодноразово зазначав, що єдність є головною умовою сили та незалежності нашої держави, а соборність і свобода були і залишаються наріжними каменями національної ідеї, важливими складовими становлення сучасної України», - підкреслив у своєму виступі директор Миколаївського обласного центру  Дмитро Дибченко.

В ході веб-конференції  історики, політологи, теоретики і практики державного управління та громадські діячі проаналізували історичний досвід державотворення в Україні  та оцінили сучасні тенденції політичної кризи.

Учасники конференції обговорили шляхи відновлення політичної стабільності, а також запропонували засоби нейтралізації загрози сепаратизму в країні. На думку вчених, саме взаємодія регіональних управлінських та інтелектуальних еліт, діячів науки і культури та представників громадськості повинна запобігти розколу держави та консолідувати український народ.

«Глава держави закликає спільними зусиллями влади і громади зміцнювати єдність народу та будувати в Україні сильну державу, яка посідатиме гідне місце серед розвинутих, перспективних і впливових країн світу», - наголосив заступник голови - керінвик апарату Миколаївської облдержадміністрації Вячеслав Рукоманов, коментуючи подію.

Всі новини →