Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Олександр Стаднік: З метою вирішення нагальних питань соціально-економічного розвитку області до обласної ради направлено ряд пропозицій

09/09/2020

 «Продовжуємо працювати на благо громади Миколаївщини. З метою вирішення нагальних питань соціально-економічного розвитку області до обласної ради, на розгляд депутатського корпусу, направлено ряд пропозицій», - повідомив на свій сторінці у Фейсбук голова Миколаївської ОДА Олександр Стаднік.

 

Він зазначив, що по-перше мова йде про внесення змін та доповнень до обласної програми розвитку та підтримки закладів охорони здоров’я, які належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області на 2020-2022 роки. Зокрема пропонується:

 

- виділити з обласного бюджету майже 37,5 млн. грн. на виплату заробітної плати працівникам КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб». 
- також врахували пропозиції управління охорони здоров’я облдержадміністрації щодо здійснення перерозподілу напрямків придбання медичного обладнання для обласної інфекційної лікарні;

- розуміючи важливість сталої роботи Миколаївського обласного госпіталю ветеранів війни  передбачили  в змінах до Програми понад 6,1 млн грн на його фінансування. 

 

По-друге нагальним питанням є розподіл державних субвенцій місцевим бюджетам. Зокрема запропонували направити:

58, 6 млн  грн - на придбання житла для 119 дітей -сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа; на придбання двух житлових будинків для створення дитячих будинків сімейного типу та на ремонт одного існуючого дитячого будинку сімейного типу;

48 млн грн  – на реалізацію проєктів з реконструкції, капітального ремонту приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах.

 

«Вірю, що ці пропозиції будуть підтримані депутатським корпусом, адже вони мають соціальну направленість», - зазначив Олександр Стаднік.

Всі новини →