Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Пам'ять жертв Голокосту вшанували лисогірські працівники культури

14/09/2020

День пам’яті жертв Голокосту в нашому селі відзначають 13 вересня. З нагоди цієї події завідуюча сільським клубом Бабич К.В. та завідуючі сільськими бібліотеками Бондаренко В.В., Співак Я.І. , Намєснік Л.М. провели годину реквієм «Голокост – трагедія ХХ століття» 11 вересня 2020р. біля входу до місця утримання полонених євреїв, в сільському клубі.

У с. Лиса Гора окупанти знищили за одними підрахунками 255 євреїв. Символ скорботи у Лисій Горі – єврейське захоронення з пам’ятним знаком, який було встановлений 9 травня 2010 року за ініціативи Первомайської райдержадміністрації, Лисогірської сільської ради та місцевих підприємців.

Тема вшанування пам’яті жертв Голокосту у часи Другої світової війни на сьогодні гостро актуальна.

Співак Я.І. та Намєснік Л.М. презентували тематичну виставку видань вітчизняних і місцевих авторів «Ми маємо право на пам'ять про горе» до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. Розповідає про трагедію у с. Лиса Гора Бондаренко В.В. завідуюча дитячою бібліотекою – філією№3 . Бабич К.В завідуюча сільським клубом, під час відкриття заходу повідомила: «Голокост в перекладі з грецької мови означає «вогняна жертва», а в єврейській літературі поняття катастрофи, великої біди – це ШОА, загальний термін для позначення злодіянь, вчинених під час Другої світової війни нацистами та їхніми прислужниками відносно осіб єврейської національності.

Щороку, 27 січня за рішення ООН, весь світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, на знак визволення у цей день в 1945 р. в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі».

Пам’ятайте про трагічні події в історії України та будьте гідними патріотами своєї Батьківщини!

 

Всі новини →