Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Денний рейд "Діти вулиці" Первомайський район

06/10/2020

 

Ми, дорослі, хочемо бачити кожну молоду людину щасливою, люблячою своїми батьками, впевненою в собі. З метою запобігання бездоглядності та безпритульності серед дітей, виявлення малолітніх та неповнолітніх, які опинились у складних життєвих обставинах, недопущення вживання ними алкогольних напоїв, тютюнових виробів, систематично проводяться рейди «Діти вулиці» в Первомайському районі.

01 жовтня 2020 року спеціалістами служби у справах дітей, працівниками ПРЦСССДМ спільно з старшим інспектором ювенальної превенції Первомайського відділу поліції ГУ НП України в Миколаївській області, обстежено житлово-побутові умови проживання сімей, діти в яких опинилися у складних життєвих обставинах, на території Лисогірської сільської ради відвідано 10 родин, в яких на утриманні перебувають 35 малолітніх/неповнолітніх дітей, також обстежено умови проживання одної прийомної родини, в якій виховується двоє неповнолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування  віком від 0 до 18 років.

Під час візиту з батьками малолітніх/неповнолітніх дітей проведено бесіди щодо відповідального батьківства, не вживання спиртних напоїв, створення належних умов проживання та забезпечення дітей всіма необхідними засобами для повноцінного розвитку, а також наголошено на цільове використання державних коштів, що виплачуються безпосередньо на утримання дітей.

Крім цього, офіційно попереджено двох батьків про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, батькам надано місячний термін щодо виправлення ситуації.

Додамо, що такі рейди проводяться службою систематично та з метою попередження бездоглядності, безпритульності, жебракування,  попередження до використання дітей у примусовій праці, не допущення випадків продажу дітей, усунення будь-яких ризиків скоєння насилля відносно дітей,  захисту прав та інтересів дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

 

Всі новини →