Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації

08/10/2020

08 жовтня 2020 року під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія САКОВСЬКОГО відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації.

На засіданні членами  комісії було розглянуто п’ять основних питань.

У зв’язку з швидким зростанням епідеміологічного показника захворюваності у Первомайському районі та Миколаївській області в цілому Сергій Володимирович запропонував членам комісії ТЕБ і НС узгодити заходи щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2 на території Первомайського району Миколаївської області відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 (зі змінами).

Голова райдержадміністрації наголосив на тому, що потрібно забезпечити щоденне проведення створеними мобільними робочими групами перевірок дотримання санітарного законодавства, протиепідемічних заходів під час карантину в громадському транспорті, закладах громадського харчування, закладах освіти та інших галузях громадської діяльності та звернути особливу увагу на дотримання громадянами встановлених карантинних та протиепідемічних вимог, соціальної дистанції, перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті із вдягнутими засобами індивідуального захисту. У разі виявлення порушень вимог чинного законодавства щодо карантинних обмежень забезпечити необхідні заходи реагування.

Начальник Первомайського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Сергій ЛАРІОНОВ доповів про стан виконання вимог пожежної та техногенної безпеки на об’єктах де відбуватимуться чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на території Первомайського району Миколаївської області та підбив підсумки купального сезону 2020 року.

Також комісія розглянула питання надзвичайної ситуації у Луганській області, пов’язаної з лісовою пожежею.

Керівники структурних підрозділів соціальної сфери райдержадміністрації і установ району доповіли про стан підготовки та забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2020/2021 року.

«Системне обговорення всіх питань необхідне для завчасного виявлення можливих проблемних питань. Адже своєчасно розпочата та організаційно забезпечена робота може гарантувати стале функціонування паливно-енергетичного комплексу в осінньо-зимовий період», – підсумував очільник району.

За результатами розгляду вищезазначених питань членами комісії ухвалено відповідні рішення.

Всі новини →