Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Тетяна Стахевич провела нараду щодо підготовки об`єктів теплопостачання і теплоспоживання Миколаївської області до роботи в опалювальному сезоні 2020/2021 року

09/10/2020

  

У четвер, 08 жовтня, під головуванням виконувача функцій і повноважень голови Миколаївської облдержадміністрації, заступника голови облдержадміністрації Тетяни Стахевич відбулась нарада в режимі онлайн-конференеції з головами РДА, міськими, селищними, сільськими головами ОТГ щодо проблемних питань підготовки до опалювального сезону 2020/2021 року.

 

У нараді взяли участь начальник управління ЖКГ Миколаївської ОДА Євген Гладков, директор ТОВ «Миколаївська енергопостачальна компанія» Валентин Лінченко, заступник директора АТ «Миколаївобленерго» Олександр Худяков, головний інженер АТ «Миколаївгаз» Олексій Рубський та керівники структурних підрозділів ОДА.

 

На початку засідання Тетяна Стахевич акцентувала увагу присутніх на необхідності ретельного розгляду питання стану підготовки об’єктів теплопостачання і теплоспоживання Миколаївської області в осінньо-зимовий період. 

 

У звернені до присутніх Євген Гладков зазначив, що згідно з наданими звітами та інформацією практично всі райони області готови до початку опалювального сезону. 

 

Однак, за його словами проблемним питанням наразі є завершення робіт по встановленню приладів дистанційної передачі даних обліку природнього газу, так званих модемів, на об’єктах соціальної сфери. 

 

Олексій Рубський зазначив, що обладнання модемного зв’язку повинно бути обов’язково погоджено з АТ «Миколаївгаз» як оператором газорозподільчої системи. Але, мають місце випадки коли проєктанти з низькім рівнем кваліфікації застосовують в проєктній документації обладнання не погоджене АТ «Миколаївгаз», що в подальшому потребує коригування ПКД.

 

Тетяна Стахевич звернула увагу, що це саме найчастіша помилка при встановленні модемів, а на все це витрачаються бюджетні кошти. 

 

Вона акцентувала, що мало замовити проєкт на встановлення модему. Перш ніж його замовляти необхідно узгодити, яке потрібне обладнання, які треба вимоги закласти в проєкт для того, щоб дати технічне завдання проєктанту і тільки так, потім, можливо отримати якісний кінцевий результат.

 

В ході наради досягнена домовленість з АТ «Миколаївгаз», враховуючи складну ситуацію з належним виконанням бюджетів та перерозподілу додаткових коштів на боротьбу з CОVID – 19, піти на зустріч і відтермінувати остаточне завершення встановлення даного обладнання на 2021 рік під гарантійні листи щодо завершення відповідних робіт, таким чином відновивши постачання природного газу на соціально-важливі об’єкти області.

 

Окремо газопостачальними та електропостачальними компаніями наголошено на необхідності проведення відповідної договірної кампанії з проведенням комплексної процедури закупівлі енергоносіїв на 2021 рік. 

 

Тетяна Стахевич звернула увагу на особливості проведення зазначених договірних компаній в умовах децентралізації місцевих органів виконавчої влади та створення ОТГ. 

 

«Основне завдання в умовах децентралізації – це оперативне завершення прийняття місцевих бюджетів на 2021 рік з врахуванням необхідності впорядкування майнових питань по об’єктах соціальної сфери та укладання оновлених договорів на постачання енергоносіїв та їх розподіл» - зазначила Тетяна Стахевич. 

 

У ході наради також заслухали звіти та обговорили проблемні питання щодо підготовки до роботи об`єктів теплопостачання і теплоспоживання Миколаївської області.

 

За підсумками наради Головам РДА доручено та рекомендовано міськими, селищними, сільськими головами ОТГ:

 

-підготувати та направити на адресу АТ «Миколаївгаз» гарантійні листи щодо завершення робіт по встановленню приладів дистанційної передачі обліку природнього газу;

 

взяти на контроль стан розрахунків за спожиту електроенергію, природний газ та їх розподіл;

 

- надати інформацію щодо проблемних об’єктів, питання яких буде вирішуватися за участі АТ «Миколаївгаз»; 

 

протягом двох тижнів надати на адресу Миколаївської ОДА інформацію про остаточне завершення робіт на окремих об’єктах соціальної сфери де тривають роботи з підготовки до опалювального сезону.

Всі новини →