Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Денний рейд "Діти вулиці" Первомайський район

12/10/2020

     З метою перевірки  житлово-побутових умов проживання і утримання дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та подолання сімейного неблагополуччя,  09 жовтня 2020 року начальником служби у справах дітей Первомайської районної державної адміністрації  Малиновською Т.С. спільно з начальником відділу соціальної роботи Первомайського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Зятковською О.М. та старшим інспектором сектору ювенальної превенції Первомайського ВПГУНП України в Миколаївській області, майором Миндьо С.В. проведено  профілактичний  рейд «Діти вулиці» на території  Кам'янобалківської та Кінецьпільської сільських рад Первомайського району Миколаївської області.

    Метою заходу було попередження проблем дитячої безпритульності та бездоглядності, недопущення вчинення дітьми правопорушень, виявлення на ранній стадії сімей, які не спроможні або не бажають виконувати батьківські обов’язки щодо належного утримання та виховання дітей, надання соціальних послуг сім’ям.

Під час рейду обстежені та перевірені житлово-побутові умови проживання дітей:

-         які по недбалості батьків перебувають у складних життєвих обставинах,

-         сім’ї де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, а  діти на даний час тимчасово влаштовані до центру соціально-психологічної реабілітації;

-         сім’ї де діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування   перебувають під опікою та піклуванням.

     За результатам рейдового заходу складені акти обстеження житлово-побутових умов, з батьками проведені індивідуально-профілактичні бесіди про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню, утриманню та розвитку дітей.

   Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. У більшості сімей, умови проживання відповідають санітарно-гігієнічним  нормам. Батьки, знаючи, що перебувають під постійним  контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в гарних умовах для гормонійного розвитку дітей.

    Але є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення… Не реагують та ігнорують надані їм рекомендації, продовжують зловживати спиртними напоями, вести асоціальний спосіб життя та безвідповідально ставитися до виконання  батьківських обов'язків. Відносно двох осіб було складено протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності за злісне невиконання батьківських обов’язків.

        

 

Всі новини →