Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

До 2028 року 30% українців будуть регулярно займатися спортом

06/11/2020

 Уряд прийняв постанову «Про затвердження Стратегії розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року».

 

Мета стратегії – виховання фізично активної нації та формування позитивного іміджу України, як передової спортивної держави на основі сучасної і доступної спортивної інфраструктури.
 

Стратегія буде реалізовуватися у три етапи: 

* перший - 2021-2022 роки;
* другий - 2023-2024 роки;
* третій - 2025-2028 роки.
 

Зокрема, Стратегією визначено ряд завдань, що потребують розв’язання у сфері фізичної культури і спорту за п’ятьма напрямами:
 

Фізично активна нація - популяризація фізичної культури і спорту, створення умов для залучення населення до оздоровчої рухової активності, розроблення та затвердження державних стандартів фізкультурно-оздоровчих послуг, запровадження пілотного проєкту «гроші ходять за послугою», створення фонду розвитку спорту.
 

Спорт вищих досягнень - підготовка спортсменів до участі у топових спортивних змаганнях, підвищення рівня і якості спортивної медицини, науковий супровід підготовки спортсменів, автономія спортивних федерацій щодо розвитку видів спорту, профілактика вживання допінгу, проведення міжнародних іміджевих змагань  на території України.
 

Спортивна інфраструктура - створення мережі спортивної інфраструктури світового рівня, забезпечення доступності та привабливості спортивних об’єктів, в тому числі, спортивного туризму, розвиток баз олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки.
 

Цифрова трансформація сфери фізичної культури і спорту - отримання релевантних статистичних даних стану галузі, створення цифрових інструментів керування сферою, досягенння прозорості фінансової діяльності Мінмолодьспорту, підтримка ініціатив у сфері спортивних ІТ-стартапів.
 

Кадрове забезпечення сфери фізичної культури і спорту - забезпечення сфери фізичної культури і спорту кваліфікованим кадровим потенціалом, затвердження нормативів кадрового забезпечення сфери, удосконалення системи підготовки та перепідготовки фахівців, прийняття сучасної концепції розвитку фахової освіти у сфері. 
 

Очікуваними результатами реалізації Стратегії  є: 

регулярні та свідомі зайняття фізичною активністю або спортом не менше 30% населення;

створення п’яти сучасних центрів підготовки спортсменів (Центр—Схід—Захід—Південь—Північ);

побудова 25 спортивних магнітів за Програмою Президента України;

Україна у глобальній системі боротьби із вживанням допінгу у спорті;

меценатська допомога сприяє розвитку сфери;

проведення в Україні не менше 80 міжнародних змагань;

не нижче 21-го місця на Олімпійських іграх;

не нижче 10-го місця на Паралімпійських, Дефлімпійських, Всесвітніх іграх.

За інформацією управління молоді та спорту облдержадміністрації.

 

Всі новини →