Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області (далі - Служба) повідомляє:

11/11/2020

відповідно до Положення про Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2015 №647 на Держлікслужбу та її територіальні органи покладено завдання по здійсненню державного контролю за дотриманням вимог законодавства щодо забезпечення якості та безпеки лікарських засобів на всіх етапах обігу.

Одним із напрямків роботи Служби є робота із зверненнями громадян, у тому числі з питань якості та безпеки лікарських засобів. Якість та безпека лікарських засобів безпосередньо пов’язана із життям та здоров’ям громадян.

Відповідно до статті 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 5 квітня 2007 року №877-У підставами для здійснення позапланових заходів є, зокрема, звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності).

Позаплановий захід у такому разі здійснюється територіальним органом державного нагляду (контролю) за наявністю погодження центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у відповідній сфері державного нагляду (контролю), або відповідного державного колегіального органу.

Звернення про порушення якості та безпеки лікарських засобів фізичні особи мають можливість направити до Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Миколаївській області (м.Миколаїв, вул. Погранична, 22/1 А, тел. (0512) 47-56-06, електронна адреса speclik@mksat.net).

Всі новини →