Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Олександр Трайтлі надав доручення керівникам районів та ОТГ переукласти договори на постачання і розподіл енергоносіїв

17/12/2020

 Заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Трайтлі акцентував увагу, що з наступного року об'єкти соціальної сфери будуть передані з комунальної власності районних рад до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, районів.

 

Тому з метою недопущення дестабілізації постачання енергоносіїв на початку 2021 року необхідно активізувати роботу та вжити необхідних заходів по переукладанню договірних відносин на постачання і розподіл енергоносіїв по об'єктам соціальної сфери, які передаються з комунальної власності районних рад до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, районів.
 

Про це йшла мова, у середу, 16 грудня, в ході  селекторної наради з керівниками районів, міст та ОТГ щодо переукладання договорів на постачання енергоносіїв та їх розподіл. 
 

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Євген Гладков на адресу АТ «Миколаївгаз» та АТ «Миколаївобленерго» надходять звернення головних розпорядників коштів - структурних підрозділів райдержадміністрацій щодо припинення з 31 грудня 2020 року діючих договорів на розподіл природного газу та електричної енергії в зв'язку з передачею бюджетних установ і закладів до складу відповідних сільських, селищних, міських рад територіальних громад. 
 

Водночас, звернень від уповноважених органів місцевого самоврядування, які приймають зазначене майно і об'єкти на укладання нових договорів з 01 січня 2021 року на розподіл природного газу та електричної енергії не надходить, що може призвести до ситуації обмеження розподілу енергоносіїв з 01 січня 2021.
 

Враховуючи це, надано доручення керівникам районів та рекомендовано керівникам ОТГ терміново провести відповідні роботи з надання гарантійних листів на адресу АТ «Миколаївгаз» та АТ «Миколаївобленерго» щодо укладання з 1 січня тимчасових договорів  на надання послуг з постачання та розподілу енергоносіїв з метою недопущення можливих обмежень в надані цих послуг. 
 

Також під час наради рекомендовано перевірити ситуацію на місцях з організації переговорних процедур на послуги розподілу та процесу закупівлі енергоносіїв на 2021 рік по новоствореним ОТГ.

Всі новини →